Крум Зарков: Хората ни казаха, че не сме готови още да управляваме и продължаваме напред

  • 05 май 2017 17:28

  • 8725
  • 9
Крум Зарков: Хората ни казаха, че не сме готови още да управляваме и продължаваме напред
©

Нямаме особен ентусиазъм в БСП, когато видяхме участниците в кабинета. Ентусиазъм няма и в масите. Те предлагат римейк на предишни кабинети на ГЕРБ. Това каза Крум Зарков от БСП в предаването "Лице в лице" по БТВ.

Партиите предлагаха промяна, припомни той. „Хората дълбоко усещат, че нещо не върви и искат промяна. Явно не сме успели да обясним добре каква точно е тя, затова сме в опозиция. ГЕРБ постигнаха много голяма победа на тези избори. В това правителство има много хора, които имат управленски опит. Ние ще ги съдим по делата им“, коментира Зарков.

По думите му хората искат нормализирането на политическия живот в България. „Хората очакват да има силна коалиция и силна опозиция, за да върви страната напред“.

Зарков коментира и скандална „ЦУМгейт“. „БСП през годините е била намесвана в подобни скандали. Този път ръководството взе бързо решение. Даде се шанс на невинните да изчистят имената си, а виновните да постъпят достойно. Гергов не пожела да дойде да бъде изслушан. Той разбира, че ако не бяхме предприели този ход и да се разграничим, всяко наше политическо послание щеше да бъде свързано с тези събития“, заяви Крум Зарков. „Скандалът е голям и трябваше да се вземе решение. То не беше лесно, но беше бързо“.

Той бе категоричен, че БСП е във възход. „Всеки ден при нас прииждат нови хора. Ставаме фактор, променяме се и затова имаме огромната отговорност да не пропилеем тази енергия“.

Той призна, че съдебната реформа не е тръгнала във вярната посока. „Искаме в този парламент да се включим много по-активно и конструктивно за промяната в съдебната реформа. Според него е нелогично съдебната реформа да се води от външно министерство.

Зарков отново призна грешката си по време на предизборната кампания. „Ние не се оказахме достатъчно подготвени за тази тежка и остра кампания. Хората ни казаха, че не сме готови още да управляваме и да продължаваме напред. Аз признах, че допуснах грешка в края на една остра кампания. Извинението ми беше оценено от някои като слабост. Взех си поука и се извиних. Това е отворена рана и аз бръкнах в нея. През целия си живот съм се стремял да не съм жертва. Това което се опитах да иронизирам е как може да се държат отговорни хора родени през 80-те за действията на техните деди“, допълни той.

На въпрос как би гласувал той в парламента по темата за мажоритарни избори, Зарков каза: „Ние се скрихме от този дебат заради изборите. Не трябва да продължаваме с тази грешка и с политиката на щрауса. Има желание от страна на българския народ да се проведе мажоритарен вот. Ние искаме едно широко обсъждане по темата и ако се наложи дори ново допитване“.


 

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
8725 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2017.05.22 | 13:49

9
Най-добре да отива с дядо си в Белене
Но пасаран , " другари " на вълците

2017.05.18 | 15:14

8
Хората ясно ви казаха : полов привет на цялата ви провалена милионерска секта , но вие се правите на неразбрали и се готвите на евентуални следващи избори да реализирате мечтата си --- червен грабеж !
4ervenata bliadka

2017.05.18 | 15:14

7
zarkov e tapo kopile
ох на мама

2017.05.18 | 15:14

6
На мама Заркова гордостта.Помияр!

2017.05.18 | 15:14

5
тоя и ташак не е,комсомолски изруд също не е , тоя най-гнусното недоразумение в човешки облик,,,отврат,повръщня и гнус,,абе червен боклук и помияр,,пу да ти е,,,,
гост

2017.05.07 | 23:11

4
Щом хората предпочитат мутри вместо промяна с кадри на БСП, сами да си правят изводите какво мислят хората за БСП-промяната.

2017.05.07 | 13:10

2
Да живее лявото БКП-БСП и дясното БКП-ГЕРБ и всички ДС-ОФ-та!

2017.05.07 | 13:10

3
Такива "умници" като теб по добре да си мълчат.
111

2017.05.07 | 13:10

1
Зарков Крум, с плиткия ум...

Добави коментар

Водещи новини