Димитър Делчев: Декларациите на ГЕРБ за съдебна реформа и борба с корупцията са празни от смисъл

  • 05 май 2017 09:03

  • 3080
  • 4
Димитър Делчев: Декларациите на ГЕРБ за съдебна реформа и борба с корупцията са празни от смисъл
© Булфото (архив)

Декларациите и на Цецка Цачева, и на Бойко Борисов за съдебна реформа и борба с корупцията са празни от смисъл.

Това заяви в интервю за БНР Димитър Делчев, заместник-председател на „Движение България на гражданите“ от Реформаторския блок. ГЕРБ извадиха от приоритетите на правителството ключов въпрос като прозрачния избор на членовете на ВСС от парламентарната квота и се опасявам, че там отново ще бъдат назначени зависими хора, изпълняващи поръчения на партийни централи. При положение, че неприкрито се цели овладяване на съдебната система, няма как да говорим за реформирането й, добави той.

В опитите да бъдат назначени определени хора и да се намери място за всички, ГЕРБ и ОП забравиха най-важната си задача – да работят за подобряване на качеството на живот в страната, каза още Делчев. Това дава знак, че Борисов 3 е като при филмите - първата и втора част имат някаква идея, а третата гони единствено печалби, коментира той.

Плановете новият антикорупционен орган да е съществуваща и в момента комисия, само показват, че освен преименуване на статуквото, реалната борба с корупцията ще остане само на думи. Това е поредното доказателство, че за Борисов "румънският модел" означава просто имитация, заяви Делчев.

След като образованието е приоритет трябва да се увеличат и средствата за системата поне на 4,5% от БВП, в противен случай това ще е поредната лъжа, допълни той.

Пълен мандат на кабинета е малко вероятен. Патриотите дадоха свои министерства на концесия на други кръгове и това няма как да не доведе до вътрешно напрежение при тях, отговори Делчев на въпрос за очакванията за продължителността на новия кабинет.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3080 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2017.05.10 | 14:35

4
ОФ-мекерето на ГЕРБ се прави " ни лук ял, ни лук мирисал". А заедно стопираха съдебната реформа...Наглеци!
stojan chadziev

2017.05.10 | 14:35

3
Njakakav skrit,4erven idiot,nisto ne predlagate,naj lesno e da kritikuvate.
monstakilla

2017.05.05 | 11:28

2
do v4era biahte zaedno.
Манев

2017.05.05 | 11:28

1
Ако не можете да помогнете поне не пречете. Кой ви е виновен, че сами не можете да се разберете.

Добави коментар

Водещи новини