Французин е бил рекетиран от шефа на СОС Андрей Иванов

  • 06 януари 2012 18:59

  • 5449
  • 4
Французин е бил рекетиран от шефа на СОС Андрей Иванов
©

Оплакване на френски инвеститор с интереси във ВиК сектора до премиера Бойко Борисов вероятно ще доведе до оставката на шефа на Столичния общински съвет Андрей Иванов. Инвеститорите твърдели, че са притискани от Иванов да работят с определени фирми, за които той лобирал, казват осведомени пред 24 часа.

С бъдещето на Иванов ще се занимава Изпълнителната комисия на ГЕРБ във вторник. Имало три варианта - Иванов да се оттегли сам, доверието от него да бъде свалено и третият, но малко вероятен, да запази поста си.

Премиерът вече заяви, че има забележки към работата на Иванов, които ще сподели пред Изпълнителната комисия. Според него заслуги за доброто представяне на ГЕРБ на изборите в София имат кметът Йорданка Фандъкова и бъдещият президент Росен Плевнелиев, а не толкова партийната организация, чийто шеф е Иванов.

Самият Иванов пък поел ангажимент пред Борисов малко след изборите, че ще заеме временно поста шеф на СОС. Според договорката той трябвало да се оттегли след 3 месеца, твърдят запознати.

“Не ми е известен друг такъв инвеститор освен “Веолия уотър” като мажоритарен собственик на “Софийска вода”. С тях съм се виждал само на официални срещи, на които е присъствала и кметът, защото като концендент общината носи отговорност за качеството на услугата”, коментира Иванов. Той посочи, че през юни ДКЕВР е започнала проверка как се изпълнява договорът за концесия. Регулаторът е установил проблеми в експлоатацията и изпълнението на инвестиционната програма, затова и е наложил санкция. “В последните 9 месеца не съм се срещал нито със собствениците, нито с оперативното ръководство на “Софийска вода”, отсече Иванов.

“Ще говорим с колегите във вторник и както съм казвал, ще поема отговорност и ще подам оставка, ако се прецени, че оставането ми ще попречи на добрата работа на СОС”, заяви Иванов.

За нов председател на СОС се спряга заместникът на Иванов и шеф на стопанската комисия Николай Стойнев.

Последвайте канала на

Novini.bg
5449 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
SHOPA

2012.12.05 | 22:04

4
Това беше "недосегаемият" досега Иванов! Ченгето Иванов, служител на ДС. Далавераджията Иванов, познат с имотните си далавери включващи цялата му рода. Нищо не се коментира по тези въпроси, защото преди го защитаваха БСП, СДС, ДСБ, НДСВ, а сега и ГЕРБ! Няма да се разбере и за последната му придобивка (разбира се не на негово име) луксозен апратамент в престижен район! Такива като него за съжаление има страшно много в редиците на ГЕРБ и те ще го провалят! По места хората ги знаят и коментират "на уше", но кво от това. Нищо не се случва. Тези новоизлюпени богаташи ще живеят многократно по-добре от обикновените хора, които те са преследвали и на чиито гръб са станали свръх богати. БОЙКО, МАХНИ ГИ ИЛИ ТЕ ЩЕ ТИ ВИДЯТ СМЕТКАТА!

2012.01.09 | 16:09

3
ахахахах и как ще ги махне като те го те него го държат за гушата? Боко папка и слуша всичките ченгенца иначе го сваля за броени дни и след някой др. месец че завалят повиквателни от съда с повдигнати обвиненя по многобройните му ъндърграунд дейности :D
onq

2012.01.09 | 16:08

2
Как не можаха да кажат кой е този анонимен инвеститор и да е ясна ситуацията, а сега имаме само догадки. Иванов пък се чуди какво става или се прави на такъв учуден, всичко може да е, поръчка може да е, на ББ може да му е омръзнал, а аз се чудя и все повече не ми е интересен случая.
Владо

2012.01.09 | 16:08

1
Чуйте само как звучи: "Оплакване на френски инвеститор с интереси във ВиК сектора до премиера Бойко Борисов вероятно ще доведе до оставката на шефа на Столичния общински съвет Андрей Иванов." Е, ТОВА Е ДОБРЕ ЧЕ СЕ СПОМЕНАВА ПУБЛИЧНО. НО СЕ ПИТАМ И СЕ ЧУДЯ. КЪДЕ Е ДОКТОР "СМЪРТНА ПРИСЪДА" ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА ПОДОБНИ ПСИХОПАТИ СМУЧЕЩИ ОТ НАРОДА И НЕГОВИТЕ ПАРТНЬОРИ - ТАКА НЕОБХОДИМИТЕ НИ ИНВЕСТИТОРИ???

Добави коментар

Водещи новини