Предлагали 100 000 лв. подкуп на бивш министър за събаряне на "Двойната къща"

Скандалът със съборената вече "Двойна къща" в София се разраства. Бившият министър на културата Петър СтояновичПетър Стоянович Петър Стоянович е роден на 25 юни 1967 г. в София. Правнук е на Иван Стоянович-Аджелето, призна, че преди четири години са му предлагали подкуп, за да промени статута на културния паметник в идеалния център на града, съобщава БТВ.

Представител на инвеститор се срещнал с Петър СтояновичПетър Стоянович Петър Стоянович е роден на 25 юни 1967 г. в София. Правнук е на Иван Стоянович-Аджелето, по времето, когато той беше министър в кабинета на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 и му е предложил 100 000 лева, за да бъде съборена "Двойна къща". Тогава министърът отказал, но не помни подробности от срещата.

Подобни оферти винаги е имало и ще има. В момента, в който подобни сгради умират, умира нещо от нас, умира историята на България, на София, заяви Петър СтояновичПетър Стоянович Петър Стоянович е роден на 25 юни 1967 г. в София. Правнук е на Иван Стоянович-Аджелето,.

През почивните дни багер събори сградата на бул. "Васил Левски" преди живата верига от граждани да успее да го спре.

Бившият министър на културата днес не скри, че е имал проблеми и с други паметници на културата, макар че през трите месеца управление не е променил нито един статут.

Подписът на министъра не е най-важното, защото, ако той не го подпише – значи не е съгласен с един куп хора специалисти, коментира служебният министър на културата Рашко МладеновРашко Младенов Рашко Младенов е служебен министър на културата в кабинета на Огнян Герджиков. Роден е през 1947.

Камарата на архитектите се обяви срещу практиката да се разрешава преизграждане на старините, защото при процеса се губи автентичността им.

Миналата година с подписа на Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко има 8 отнети статута на недвижими културни ценности, включително и на "Двойната къща".

Към момента няма открити нови процедури за отнемане на статут на недвижимо културно имущество.

Коментари

 1. 2017.05.15 | 10:29
  значи веждито е изял осем по сто бона, смятай ги колко са, че не ми се смята
 2. 2017.05.15 | 10:29
  Комисионни има и за Тиквата!!!!Продажници .......
 3. 2017.05.15 | 10:29
  Човекът требва да си компенсира загубите от КТБ. Не му се сърдете!
 4. 2017.05.03 | 12:32
  "Красива София" си събаря старите,уникални,красиви сгради,за да си построи бетонни,сиви грозотии.Честито!
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Трябва ли ваксинираните срещу COVID-19 да имат определени привилегии?

Трябва ли ваксинираните срещу COVID-19 да имат определени привилегии?

Избрано от Интернет