Герджиков: Всяка настояща позиция е бъдеща бивша

  • 02 май 2017 11:15

  • 3103
  • 2
Герджиков: Всяка настояща позиция е бъдеща бивша
©

"Всяка настояща позиция е бъдеща бивша. Мандатът на служебното правителство приключва", бяха първите думи на служебният премиер проф. Огнян ГерджиковОгнян Герджиков Огнян Стефанов Герджиков е български юрист и политик, служебен премиер, председател на 39-то.

Два бяха заявените приоритети - организирането на изборите и подготовката на председателството на ЕС, напомни той в присъствието на вицепремиерите си, които бяха отговорни пряко по темите.

Много често чувах, че служебното правителство има една задача - подготовката на изборите, каза той и не се съгласи, че това е така, според Конституцията, която посочва, че няма никаква разлика в дейностите между редовен и служебен кабинет, предаде Канал 3.

След като очерта двете основни задачи на своя кабинет, Герджиков даде думата на своите двама вицепремиери, отговорни за провеждането на вота - Стефан Янев, и Деница Златева, по европредседателството. Много добра оценка на организирането и провеждането на вота даде вицепремиерът Янев, като единствено отчете, че пресцентърът в БТА в нощта на вота е останал непосетен от политиците, предпочели да дават изявления в централите.

Преди да даде думата на Деница Златева, служебният премиер вметна по повод успеха на екипа й по подготовката: "Доказателство за успеха е неистовото желание на бившият бъдещ премиер Бойко Борисов да я привлече и само крайният партиен егоизъм на БСП й попречи това да стане". След отчета й той констатира - "това е уникална работа!"

Последвайте канала на

Росица Валентинова
3103 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.05.03 | 13:24

2
герджика е пълен отврат и педераст

2017.05.03 | 13:22

1
а ти къв си бе педал тъп

Добави коментар

Водещи новини