Горанов: Разговорът за поименния състав на кабинета ще се проведе последен (видео)

  • 24 април 2017 18:17

  • 5627
  • 4
Горанов: Разговорът за поименния състав на кабинета ще се проведе последен (видео)
© Булфото (архив)

Взаимоотношенията ни не са нови като партньори. Всяка дума в коалиционното споразумение се записва много внимателно.

Това каза Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва от ГЕРБ след приключването на преговорите с Обединени патриоти за формирането на нов кабинет. "Персоналният състав на кабинета не е най-важното нещо. Министрите даже може да ги обсъдим, след като президентът връчи мандат. Знам, че трябва да се говори за имена, но това няма да е днес. Най-вероятно това ще стане следващата седмица. Датата четвърти май остава реалистична. Най-важното е да приключим с коалиционното споразумение. Според мен досега не е имало такова споразумение в българската история. Структурата на кабинета повтаря структурата на последния кабинет на ГЕРБ. Ще има четири вицепремиери, като някои от тях могат да бъдат и министри. Поименият състав на правителството ще е последният разговор, който ще проведем. Имайте още малко търпение", призова Горанов.

"Не сме делили постове. Най-важното е коалиционното споразумение", допълни Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността. "Споразумението ще бъде като Конституция на нашето управление. Най-искрено и честно ви казвам, че не сме водили разговори за имена. Ясно е само едно - това на премиера Бойко Борисов. Надявам се, че с бележките, които направихме днес, коалиционното споразумение ще бъде готово до края на тази седмица. Министерствата не трябва да стават губернии на дадена партия. Ние сме партньори и трябва да споделяме отговорността. Ако се налага, коалиционният съвет ще се събира всеки ден", разкри Каракачанов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5627 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2017.04.25 | 08:11

2
Тоя путьо страда от хроничен запек като го гледам.

2017.04.25 | 10:20

4
РЕВЕТЕ ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ
bivsh atakist

2017.04.25 | 08:12

3
tozi gleda kato iztyrvan ot psiho dispanser.i toi trygnal da kazva ,pedala

2017.04.24 | 21:15

1
бля ,бля , гони ги некаква параноя , да няма кръгове на влияние , освен техния де , ако искат вместо имена да ги назовават с числа и да теглят томбола на кой кое кресло

Добави коментар

Водещи новини