Сашо Дончев с нови скандални разкрития за разговора си със Сотир Цацаров (видео)

  • 22 април 2017 08:40

  • 30110
  • 15
Сашо Дончев с нови скандални разкрития за разговора си със Сотир Цацаров (видео)
©

Аз съм един от основателите на съюза на издателите. Запознах моите колеги с това, което ми се случи. Решихме да се обърнем към президентството. На 5 април сме поискали среща с президента, за да му разкрия тези притеснителни факти. досега няма никаква реакция.

Това каза в предаването "Тази събота" бизнесменът Сашо Дончев, който разкри подробности за срещата си със Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в. Опитват се да изкарат Георги Гергов виновен за всичко, но аз не мисля така. Той ми се обади на 18 март и ми каза, че е разтревожен и иска да сподели нещо. Разбрахме се да видим в понеделник. Той ме посрещна видимо притеснен и ми зададе два въпроса: "Вярно ли е, че финансираш партията на Христо Иванов и вярно ли е, че си собственик на телевизия BIT?". Аз му отговорих не и на двата въпроса. Той се обади на Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в и му каза: Аз ви казах, че тази информация не е вярна. Разбрахме във вторник да се видим отново. Беше ми ясно, че ще се видя с главния прокурор, но нямаше от какво да се притеснявам. Мислих си, че това ще бъде един нормален извънработен и доброжелателен разговор. Във вторник Цацаров започна да ми обяснява колко голямо значение имам в обществение живот. Веднага след това започна да ме разпитва за телевизия BIT и Сашо Диков, защото бил предмет на разговори във всяко едно негово предаване. Попита ме: "За какво ви е да се занимавате с такива работи? Вие ли сте собственик на телевизията?". Категорично му заявих, че няма нищо такова и информацията му е грешна, а той ми отговори: "Аз не се информирам от случайни хора. Информирам се от службите", разкри Дончев.

После започна разговора за вестник "Сега" и карикатурите на Комарницки. Беше се ядосал на една негова карикатура. Всеки логично мислещ човек ще направи връзка между зададените му въпроси. Аз се ядосах много. На мен не ми понася подобно поведение. Никой не може, дори главният прокурор, да държи сметка на един почтен човек какво прави в свободното си време. Защо един главен прокурор ще се разтревожи толкова много за хубавия ми живот, за хубавия ми бизнес и глупостите, които според него правя? В България няма човек, който в открит текст ще ми отправи заплахи, но това, което ми беше казано е достатъчно. Прозвуча ми достатъчно детайлно и ясно, че мога да пострадам заради това, с което се занимавам, каза още Дончев.

Няма нищо вярно в думите на Цацаров, че съм искал да се меси в работата на прокурори. Никога не съм си позволявал такова нещо. Цацаров ми даде ясен знак, че телефонът ми се подслушва. Аз поисках да си сменим телефонните номера, а той ми каза: "Вие нали не се съмнявате, че вашата коренспонденция и разговори са ми ясни. Моята служба не се занимава с такива неща. Държавата има органи, които се занимават с това". Вчера подадох сигнал и за това. Аз нямам какво да крия. Опитите да ми се оказва натиск заради любимия ми вестник и любимия ми журналист Комарницки не са от вчера. Преди 20 години Иван Костов ми търсеше сметка, защо издавам вестник "Сега" и подкрепям предаването "Хъшове". Тогава от този разговор произтекоха много неща. На всички наши клиенти беше спряна газта и претърпяхме много загуби. Георги Първанов настояваше да поставим негов човек в борда на "Овергаз". Това стана на срещата му с Владимир Путин. Тогава излезе информацията, че вестник "Сега" е закрит. Това излиза от срещата между двама президенти. Това поведение беше некоректно. Най-хубавото е, че политиците имат мандантност, категоричен беше Дончев.

Очаквам Цацаров да ми се извини. Може да е допуснал неволна грешка. Ако Гергов ми се обади утре и пак ме покани на среща с Цацаров, ще отида. Защо не? Няма нищо вярно, че целя да дестабилизирам държавата и имам нещо против Валери Симеонов. Аз се познавам много добре с брат му. Със тях сме израснали в една махала. Не ме интересува кой ще е следващия министър на енергетиката. Държавата не трябва да се бърка в бизнеса. Отношенията ни с "Газпром" са хладни, но още няма развод, завърши бизнесменът.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
30110 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар

2017.04.24 | 16:43

15
Те тия са като английски джентълмени! Казал бил НЕ и другия повярвал и казал на третия: -Аз казах ли ти че не е вярно! И като разбрал нашия ми ти Ганьо, че като му потръгнали едни карета, кентфлош рояли....!

2017.04.24 | 16:43

14
гной и смрад от всякъде
venzelei

2017.04.24 | 16:43

13
Дончев купува директно от ГАЗПРОМ....НА, незнайна цена.Висока цена от КЕВР....го радва особено сладко
киро

2017.04.24 | 16:42

12
Много се разсмърдя тая история , май ще струва поста на Курнелия , ама не е само тя в прогнилата бсп !
Психо портрет

2017.04.24 | 16:41

11
На този Дончев като му гледате физиономията мислите ли може да му имате доверие ...:))) Тотален лъжец и мръсник ..
ниновааааааа

2017.04.24 | 13:19

10
курвоооооооооооооо

2017.04.24 | 12:15

9
КОМУНИСТЧЕТО КОМАРНИЦКИ НЕ ПРИЛИЧА НА ПОЛУИДИОТ

2017.04.24 | 12:15

8
Алоооооооо Дончев я кажи как накара Кевр да вдигне цените шибано прасе.
wtjj

2017.04.24 | 12:15

7
Нали уж все се борим с посредниците на природния газ!? За мен посредниците са: БЕХ, Булгаргаз и Булгартрансгаз, които са яхнали изградетага от бай Тошово двреме тръба и диктуват 30% увеличение на газа за да имат по-високи заплати. При Сашо Дончев заплатите са в пъти по-ниски и
681

2017.04.24 | 12:15

6
Сашо Дончев, за разлика от Булгаргаз, няма интерес от скъп газ. Неговият интерес е да има повече консуматори, а те ще се присъединят когато паднат цените на природния газ.

Добави коментар

Водещи новини