Вижте какво ще остави Огнян Герджиков на следващия кабинет

  • 20 април 2017 14:58

  • 3378
  • 4
Вижте какво ще остави Огнян Герджиков на следващия кабинет
© Булфото (архив)

Папка с въпроси за решаване ще остави на следващия министър-председател служебният премиер, с молба да бъдат потърсени решения за тях. Това каза пред журналисти в Кърджали Огнян ГерджиковОгнян Герджиков Огнян Стефанов Герджиков е български юрист и политик, служебен премиер, председател на 39-то и обясни, че два от поставените проблеми ще бъдат от региона.

Те са свързани с липсата на околовръстен път и с граничния пункт "Маказа-Нимфея", през който трафикът е много голям и се чака с часове.

Служебният премиер каза още, че въпросите пред новия кабинет са много. Като най-важно и съществено за решаване в подготвяната папка той определи осигуряването на добро икономическо развитие на страната, "тъй като то е в основата на всичко". Като много значим проблем Герджиков посочи образованието и големия брой неграмотни и полуграмотни хора, които не ходят на училище. "Това е въпрос, на който бившият и бъдещ премиер Борисов самият призна, че има пропуски. Досега държавата не се е справила с този въпрос, но трябва да се справи", каза Герджиков.

Той коментира и темата с питейната вода с уран в Хасково и други населени места. Обясни, че е разбрал за проблема преди десетина дни от министъра на здравеопазването, както и че за проблема е алармирано още в края на септември, началото на октомври, но по незнайни причини не са били предприети мерки. "Така или иначе, е проспано това време, но все пак е добре, че тези въпроси се видяха и че се търси решение", посочи Огнян ГерджиковОгнян Герджиков Огнян Стефанов Герджиков е български юрист и политик, служебен премиер, председател на 39-то, който е на посещение в Кърджали по покана на областния управител Начо Ковачев.
В началото на визитата си Герджиков се срещна с кметове и със заместник-кметове от седемте общини в областта, а тема на разговорите са били околовръстния път, граничния пункт и създадената организация за изборите.
Посещението на служебният премиер в региона продължава със среща с кмета на Кърджали  и посещение на ГКПП "Маказа-Нимфея".

Последвайте канала на

Десислава Станева
3378 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2017.04.24 | 08:32

4
КУРНЕЛИЯ Е ПРОСТИТУТКА

2017.04.24 | 08:31

3
Колко е съдържанието на олово в питейната вода от кладенците на река Върбица по данни от изследванията в Гърция .Не вярват на изследванията в К-ли и Х-во .Годна ли е водата за пиене

2017.04.24 | 08:31

2
Единственото, което ще остави Герджиков са проблемите, които създаде за толкова кратко време.
на номер 1

2017.04.20 | 19:37

1
НО НЕ МЪЖКА КАТО ТЕБ

Добави коментар

Водещи новини