Ще компенсират пенсионерите със 136 лв.

  • 09 май 2011 12:04

  • 2148
  • 0
Ще компенсират пенсионерите със 136 лв.
©

Еднократно изплащане на минимална пенсия в размер на 136 лв. на всички пенсионери е един от вариантите за компенсиране доходите им, които ще обсъждат социалните партньори, съобщи социалният министър Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко, предаде Дарик.

След 19 май Националният съвет за тристранно сътрудничество ще обсъди възможните варианти за компенсиране на ниските доходи както на пенсионерите, така и на работещите. Има различни варианти, като крайното решение ще бъде съобразено с бюджетната дисциплина, обясни социалният министър, като уточни, че вариантът за еднократно изплащане на всички пенсионери на 136 лв. е възможен.

Правим всичко възможно за въвеждането на компенсаторните механизми от 1 юли, уточни още Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко и отказа да коментира останалите варианти, поставени за обсъждане в тристранния съвет.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2148 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини