Бойко Ноев: Президентът беше вкаран в три предварително планирани грешки

  • 03 април 2017 19:01

  • 12635
  • 7
Бойко Ноев: Президентът беше вкаран в три предварително планирани грешки
©

Аз не бих търсил знаци във взрива в Санкт Петербург. Това е вътрешен проблем, породен от Русия и нейните републики. Той още веднъж показва тъмното лице на тероризма. Не можем да не сме солидарни към руското общество в момента. Това каза военният експерт Бойко Ноев в предаването "Още от деня" по БНТ.

Той коментира и отмяната на наредбата за интеграция на бежанци. „Тази наредба не е приета по изрично настояване на Брюксел. Тя е един много ясен механизъм как става интеграцията на бежанци, които са получили статут у нас. Според мен президентът беше вкаран в три предварително планирани грешки. Това са отношението към санкциите, споразумението с Канада и тази наредба. Те нанесоха сериозна щета на България в ЕС. Затова България получи и упрек. Подобни позиции нанасят вреда на държавата и аз се надявам той повече да не допуска такива грешки“, коментира Ноев.

„Извеждайки на преден план проблема с миграцията той показва недъзите на българската политика по отношение на мигрантите. Хората са наплашени. В България властта все още не е казала колко мигранти може да приеме. Мисля, че е дошъл моментът да се създаде министерство на миграцията. Политиките, които трябва да бъдат изработени да бъдат приложени от тази институция“, заяви военният.

Бойко Ноев добави, че миграцията има и позитивни аспекти. „На България й липсват нискоквалифицирани работници. На нас ни липсват много професии. Българските власти трябва да подходят към въпросите на хората принципно. Те са и работна сила. Това трябва да е част от една по-широка политика“.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
12635 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Древен пеласг

2017.05.02 | 11:42

7
Препоръчваме на българските граждани особено да се пазят от Русия... Че ей го къде е Крим, а малко по-нататък е и Волжска България... Това са все исконни Български територии, поробени от руските агресори.

2017.04.09 | 16:10

6
Интересно защо до щатите не може да се ходи без виза, а нашата граница я преминават без документи?

2017.04.09 | 16:10

5
Издавате работни визи на нискоквалифицираните, а останалите обратно откъдето са дошли!

2017.04.09 | 16:10

3
ЧЕРВЕН БОКЛУК

2017.04.09 | 16:10

4
Бъркаш се той изпълнява поръчката на САЩ за промяна на етническия състав на България сега има само 8 % български мюсюлмани целта е да станат поне 40% нали затова се строят ударно джамии

2017.04.09 | 16:10

2
Не разбрахте ли, че тези така наречени мигранти не са тук за да работят. Те са мързеливи, аз от 6 г работя с араби и знам за какъв мързел става въпрос.... Глупави политици
Иван

2017.04.07 | 06:42

1
Ноев е най-точният човек ,но за повече министерства да не се чува,външно ,МВр и други това им е работата.И малко не е прав нискоквалифицирани хора имаме много .................Не ни трябват чужденци.И аз мисля,че ще бъде един чудесен военен министър

Добави коментар

Водещи новини