Червените поискаха оставката на шефката на НЦИОМ

  • 01 юни 2011 15:32

  • 697
  • 0
Червените поискаха оставката на шефката на НЦИОМ
© Булфото

Депутати от "Коалиция за България" поискаха оставката на директора на НЦИОМ Лидия Йорданова, заради квалифицирането на избиратели като "маргинална обществена прослойка".

В писмо до председателя на Народното събрание Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 народният представител от левицата Георги Божинов й предлага да преразгледа служебното положение на Йорданова.

Божинов посочва, че в интервю за национален ежедневник директорът на НЦИОМ е заявила, че "БСП и ДПС имат профил, който в по-голяма степен се състои от маргинални обществени прослойки в сравнение с десните избиратели и управляващите в частност".

"Смятам, че е недопустимо, който и да е в страната, да си присвоява правото да квалифицира избирателите на която и да е партия като "маргинална обществена прослойка", без да посочи каквито и да било социологически критерии", посочва депутатът в писмото, което беше предоставено на медиите.

Според него още по-недопустимо е това да бъде направено от служител на Народното събрание.

"Смятам, че това изявление обижда широки слоеве на българския народ и недопустимо ангажира структура на парламента", посочва още Божинов.

По-рано днес колегата му Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в също изрази възмущение от изказването на Йорданова.

Според него тя трябва незабавно да напусне поста директор на НЦИОМ, защото не й е работа да дава характеристики за избирателите на една или на друга политическа сила.

Последвайте канала на

БТА
697 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини