Йотова: Българският еврокомисар трябва да бъде излъчен от редовно правителство

  • 13 март 2017 17:37

  • 2454
  • 3
Йотова: Българският еврокомисар трябва да бъде излъчен от редовно правителство
© Булфото (архив)

"Убедена съм, че следващият еврокомисар трябва да бъде излъчен от редовно правителство след парламентарните избори, но не защото служебното няма същите правомощия“.

Това каза в Шумен вицепрезидентът Илияна Йотова, цитирана от Труд. Според нея България е излязла със скандал от предишния еврокомисар Кристалина Георгиева, раната е сериозна, още повече е нарушен имиджа на страната и затова е добре стабилна институция след най-широка обществена дискусия да излъчи представител в ЕК. Освен дискусия, Йотова каза, че е важно да има варианти, прозрачен начин и да се избере най-подходящата кандидатура. Предмет на коментари не трябва да е само личността, а и това, което България трябва да получи като ресор.

Йотова коментира и призива на турския социален министър да се гласува за една определена партия, като абсолютно недопустим за една суверена държава. И каза, че очаква острата реакция на външно министерство по този въпрос, разбира се и на министър председателя.

За казуса с мигрантите в Белене, предстои среща на вицепрезидента Йотова и с двете страни в спора. Според нея, по тези страсти на тема мигранти, на тема хора, които бягат от войни и конфликти, и действително се нуждаят от закрила, трябва да има национално разбирателство и определено снижаване на градуса.

Йотова посети в Шумен филиала на варненския медицински университет, където се обучават медицински сестри и акушерки. Посрещна я шуменска сестра второкурсничка в ролята на Флорънс с лампа в ръка и вицето истински се зарадва на изненадата. Тя увери бъдещите специалсти по здравни грижи, че знае колко трудна е избраната им професия по ежедневието на своя съпруг. Призова ги да направят един подарък на България – да останат да работят тук.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2454 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.03.14 | 09:33

1
редовно правителство ? още 50-60 години трябва да почакаме , до тогава все мафиотски групировки ще ни дерът кожите , или пък не ?
Умник Гюро

2017.03.14 | 22:40

3
Много се охрани тая червена слоница.
комунистите УБИВАХА НЕВИННИ БЪЛГАРИ ПАК ЛИ ??????

2017.03.14 | 11:56

2
ТАЯ СЛОНИЦА СЪС КАКВО Я ХРАНЯТ комунистите ВЕ ??????????????????????????????????????????

Добави коментар

Водещи новини