Деница Златева: Българската държава не толерира поведението на турския посланик

  • 10 март 2017 18:29

  • 6821
  • 3
Деница Златева: Българската държава не толерира поведението на турския посланик
©

Не смятам, че има опасност да скъсаме дипломатически отношения с Турция. Категорично подкрепям поведението на МВнР извика турския посланик у нас Сюлейман Гьокче заради агитацията за партия, която ще участва на парламентарните избори. Това е ясен знак, че Българската държава не толерира такъв вид поведение. Това каза вицепремиерът Деница ЗлатеваДеница Златева Деница Златева е служебен заместник министър-председател по подготовката на българското, отговарящ за подготовката на страната ни за председателството на Съвета на ЕС, в предаването "Още от деня" по БНТ.

Тя напомни, че България е суверена държава и колко и къде ще има изборни секции зависи от изборния закон.

По отношение на позицията на страната ни за Европа на две скорости, служебният вицепремиер каза: „Ние дадохме заявка, че искаме да бъде активен участник в реформирането на ЕС. Ние сме равноправна страна-членка и гласът ни трябва да се чуе. Предстои ни след 9 месеца да председателстваме Съвета на ЕС, едновременно с това ще се случи и излизането на Великобритания от ЕС. Важно е двата процеса да вървят паралелно и да не се допуснат последиците от Брекзит да изпреварят самия процес“, подчерта Златева.

Тя изтъкна, че трябва да бъдем достатъчно убедителни в позициите, които отстояваме. „Дебатът в страната трябва да е най-важен. Целта ни е максимално да го разширим и да чуем мнението и на младите хора, защото засяга бъдещето на Европа“.

По повод позицията на Австрия, че трябва да се затворят границите от България до Унгария, Златева заяви: „Трябва да има реакция от българска страна. Миграционният натиск през България е намалял чувствително. България изпълнява ангажиментите си по охраната на външната граница на ЕС. Ние имаме изключително добро сътрудничество с Фронтекс. Затова не съм съгласна България сама да носи отговорността за справянето с мигрантската криза. Нужна е солидарност и общи усилия на всички държави-членки“, категорична бе Златева.

Тя добави, че мигрантите не ни прескачат, защото не сме членове на шенгенското пространство, а защото целта им са други европейски държави, в които вече живеят техните близки.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6821 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.03.12 | 07:13

2
Булдог с обратна захапка !
.

2017.03.12 | 07:13

3
Бог да ме прости,но е по-лошо, Даун .
МАНОЛ

2017.03.12 | 07:13

1
И какво може да направите? Да си говорите :) Жалки ,жалки, жалки поне се не излагайте.

Добави коментар

Водещи новини