Погнаха всички жп превозвачи след инцидента с цистерната

Нулева толерантност при неспазване на нормите за безопасност и сигурност при превоз на пътници и товари в жп сектора. Това заяви служебният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо АлексиевХристо Алексиев Христо Алексиев е служебен министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в на извънредна среща с Изпълнителна агенция „Железопътна администрация“ (ИАЖА) и Звеното за разследване на тежки произшествия в железопътния транспорт. Повод за нея бе вчерашното произшествие с композиция на частен железопътен превозвач в междугарието Дългопол-Комунар.

Министър Христо АлексиевХристо Алексиев Христо Алексиев е служебен министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в разпореди на ИАЖА да бъдат направени незабавни проверки на всички жп превозвачи, извършващи товарни превози на територията на страната. „Трябва да бъде обърнато особено внимание на спазването на инструктажите за безопасност на превозния персонал, както и на регламентираните почивки и работно време“, заяви още Христо АлексиевХристо Алексиев Христо Алексиев е служебен министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в.

Звеното за разследване
на тежки произшествия в железопътния транспорт има задачата да извърши бързо разследване, за да може в най-кратки срокове да бъде намерена техническата причина за вчерашното произшествие, с оглед предприемане на превантивни мерки.

Министър Христо АлексиевХристо Алексиев Христо Алексиев е служебен министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в възложи на ИАЖА да се разработи система за електронно провеждане на изпити за проверка знанията на персонала на железопътните превозвачи и НК „Железопътна инфраструктура“, свързан с осигуряване безопасността на превозите на пътници и товари.

Коментари

 1. 2017.02.11 | 08:02
  БДЖ е продупчена тенджера. Колкото и да наливаш всичко изтича. Една добре работеща схема за лично облагодотелстване за сметка на държавата.
 2. 2017.02.11 | 08:01
  Главния прокурор защо ли не изследва кой и как допусна да се извършват частни ЖП превози със символични застраховки "Гражданска отговорност" на превозвача... Дали това не е опит да се "назначат" нови богаташи, за сметка на народа... Хитрино показа кой плаща масрафа, когато стане инцидент. Дали пък и някой друг не се облажва от това "недоглеждане"?! А?!
 3. 2017.02.10 | 23:07
  Нека да позная ... всички са изрядни :) Отново само пушилка
 4. 2017.02.10 | 23:06
  На всички вагони, пътническите, товарните и цистерните, но най-вече на ЖП трасето.
 5. 2017.02.10 | 23:06
  Във вагоните няма отопление. Лъжат, че се е повредило току що. Надяват се след две гари да се оправи. Няма промяна до края на пътуването. Няма и да има защото нафтата е излята в резервоарите на началството. Няма нафта за отопление.
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет