Вежди Рашидов: Нашият приоритет е образованието

  • 07 февруари 2017 08:27

  • 5320
  • 9
Вежди Рашидов: Нашият приоритет е образованието
© Булфото (архив)

Нормално е предизборната сергия да е отворена, но по-важно е да правим разлика между врат и шия. Може да не сме успели да свършим всичко, но не може и да не се кажат добри думи за всичко постигнато. Тези неща са видими.

Това каза в сутрешния блок на БТВ бившият министър на културата Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко. Направихме много за културата. Не е честно и почтено да не се признават постиженията. Някои сайтове не спират да пишат глупости. Етнографският музей е към БАН. Той няма нищо общо с Министерството на културата. Националната художествена галерия е участвала по европейски програми за ремонт. Двата музея нямат нищо общо. Нека оставим "агнешките главички" да си починат една сутрин. Да си говорим за хубави неща. Ето виждаме президентът колко добре се държи. Аз никога не съм бил негов противник. Винаги съм бил привърженик на тезата, че трябва да изчакаме и да видим един човек как си върши работата, каза още Рашидов.

Не съм специалист по турските партии. Аз съм привърженик на каузата на ГЕРБ. Не виждам никаква намеса на Реджеп Ердоган. Трябва да си гледаме държавата и живота. Моята позиция е, че трябва да свърша колкото мога повече за културата. Държа си на думата, че ако ГЕРБ се заигрее с ДПС ще изляза от партията. 3,5% е икономическият ръст на България. Един икономист каза, че няма безработица, а липса на квалифицирани кадри. Точно поради тази причина трябва да наблегнем на образованието. Това е нашият приоритет. Сега е моментът да наблегнем, когато го има този ръст. Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е тип мъжкар. Той ясно заяви, че иска да правиме само изпълними неща. Президентът в Германия също призна добрите неща свършени от ГЕРБ, обясни Рашидов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5320 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2017.02.10 | 11:24

9
Как не ви е срам господа гербаджии.На народа му стана много ясно какви са вашите приоритети.Постигане на личен просперитет и лично обогатяване докато можете.

2017.02.10 | 11:24

6
ИНТЕРЕСНО ..ЯСНО ,ГРОБ Е ИЗМИСЛИЛ КАК ДА КРАДЕ И ОТ ОБРАЗОВАНИЕТО ..ОСВЕН ОТ АСФАЛТА И СТИРОПОРА ...
до Инженера

2017.02.10 | 11:24

8
Има ОП за ремонти на училища, театри, музеи...От там кръде ръждито. Ама краде здраво - в класическата за няколко милиона евро "ремонт" са боядисали всичко с латекс, дори и радиаторите. Нали ти е ясно, че с няколко милиона може да се построи чисто ново училище.
Инженера

2017.02.10 | 11:24

7
Интересно явно има Оперативна програма "Образование" откъдето ГРОБ могат да крадат както беше и с магистралите по Оперативна програма "Транспорт", иначе е необяснимо да им е приоритет, ако се инвестира в образованието ще си загубят нискоинтелигентните избиратели.
гост

2017.02.10 | 11:24

5
Твоят приоритет бе да си върнеш парите от КТБ и дотам свършваш.Или до след някоя друга чаша.

2017.02.10 | 11:24

4
И за това ГЕРБ и ТИКВАТА ПРОСТА РАПОНСКА нареди България на първо място в Европа по НЕГРАМОТНОСТ ! Искаше и БАН да унищожи тая мутра ???!!!!

2017.02.10 | 11:24

3
Сега остана и Рапон Бей от Банкя да каже че хубавият , богатият живот за българите и борбата с кражбите и престъпността са негов приоритет ?! ХАХАХА ! Пълен Туш ! ДОЛУ ГЕРБ !
f

2017.02.10 | 11:24

2
Тоя има ли представа, че образованието, за да даде икономически ефект тр минат минимум 10 години. След 10 години ще сме сиг под. 6млн. Естествено, че тр да е приоритет, но не и да наблъскаме цялата държава там. А и като гледам как ни режат най-видните автори, мерси ти за реформите. Най-големият приоритет трябва да е корупцията и съда, без справедливост държава - няма, нито инвестиции като хората, нито нищо. Докато едни и същи хора управляват, ще копаем дъното, поне май президент намясто имаме.
валя

2017.02.10 | 11:23

1
Какъв приоритет бе Вежди,ами те младите,образованите не са в България,заради вас, стига сте повтаряли едно и също магистрали,саниране,сега приоритет "образованието" Не ви е еня за него,ами учителите са много и гледате да ги хванете да гласуват за ГЕРБ-това е истината ,всичкото друго при вас е далавера.Говорил Радев добри неща в Германия,ами какво искаш като ББ да ходи по света и да плюе държавата си.

Добави коментар

Водещи новини