Проф. Христо Бозуков отговори за оставките в МЗ

  • 03 февруари 2017 07:48

  • 7178
  • 8
Проф. Христо Бозуков отговори за оставките в МЗ
©

Оставката на директора на Държавен фонд "Земеделие" Румен ПорожановРумен ПорожановРумен Порожанов е бивш министър на земеделието, храните и горите. Роден е на 17 август 1964 г. в е заради натрупаното обществено недоверие към работата на фонда. Браншовите организации изказват недоволство от забавянето на разглеждане на молбите им и се опасяват от забавяне на плащания. Трябва да се отговори на общественото очакване за промяна в работата на фонда. Това каза служебният министър на земеделието и храните Христо БозуковХристо БозуковПроф. д-р Христо Бозуков е служебен министър на земеделието и храните в кабинета на Огнян в ефира на БТВ.

По повод опасенията, че ще се върнат кадри на БСП в Министерство на земеделието (МЗ), министърът категорично отрече.

По повод подадената оставка на проф. Васил Николов, министърът отговори, че тя е била подадена по негово собствено желание. „Аз я приех. Нямам план за искане на оставки. Ще бъде разгледана работата на всеки служител и ако той не се справя, едва тогава ще се искат оставки. Аз работя за земеделските производители и за мен тяхното мнение е важно. Няма драма, България не е малка страна и винаги могат да се намерят хора, които да заемат постове“, посочи Бозуков.

„Задължен съм да изпълнявам законите и разпоредбите, за да може МЗ да продължи да работи. Не искам да коментирам какво заварих. Виждам, че има хора, които работят качествено и такива, които работят по инерция. Всеки има партийни пристрастия, важно е в работата си да не се влияе от тях“, уточни новоизбраният министър.

По повод спекулациите, че е близък до ДПС, министър Бозуков заяви: „Не съм член на ДПС, не съм свързан с тях, не съм се срещал с "Кой" работил съм с хора от електората им. Те са честни и трудови. Имам доверието им“. „Най-лесно би било да се пусна по течението, да запазя приемствеността и да добутам нещата до изборите, но аз имам дълг към производителите. Риск за спиране на евросредства винаги има, но само ако има доказани корупционни практики. Такъв към момента няма“, категоричен беше земеделският министър.

Той категорично отрече да се е срещал с Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за, за да му каже кои да бъдат заместниците му. „Аз гарантирам, че моите помощници са назначени по усмотрение на президента. Няма реваншизъм - изпълнявам обещанието на премиера Герджиков да има анализ на работата на министерството“, подчерта проф. Бозуков. „Аз бях поканен от президента, бях в неговия инициативен комитет. Благодаря му за оценката му и смятам, че ще оправдая доверието му“.

По повод опасенията, че ЕК може да ни спре плащанията, той каза: „Да не размахваме Брюксел като плашило. Той следи за правилно изразходване на средствата. Това как ще го направим си е наша работа. Ние сме суверена държава. Очаквам да чуя положителни отзиви за работата ми от земеделските производители. Други оценки не ме интересуват“.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
7178 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
правешки цървул

2017.02.10 | 10:59

8
Комундели и червени уроди , гответе се да го поемете сух на изборите -- за пореден път ще бъдете опънати от ГЕРБ по всички правила на марксиЗЪМА , лениниЗЪМА и пролетарския интернационалиЗЪМ !
малииииииии

2017.02.03 | 20:52

7
Зашо да се срещаш с КУРнела, нали бившата ти шефка Светлето ти провожда заръките и!

2017.02.03 | 15:12

2
кретен ...това ,че стоиш в кухнята ..не означава ,че си готвач..
Браво

2017.02.03 | 20:25

6
Много точен човек, трябва да погледне и другите агенции защото всяка агенция краде и е корумпирана. Като почнеш от Агенцията по лозата и стигнеш до агенцията по рибата

2017.02.03 | 15:45

5
ако някой отрича ,че местните турци са трудолюбиви и честни ..значи е безмозъчен глупак и кретен..

2017.02.03 | 15:12

3
сарайска гнида

2017.02.03 | 15:13

4
а ти си краварска подлога ..като се напълниш с лайна и ще те изхвърлят..

2017.02.03 | 15:11

1
Бозуков ,забравяш областните дирекции по земеделие и РРА .Те са оръжието и партийните клубове на ГЕРБ за корупционни и ре ,и кетьорските практики .

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини