Порожанов: Винаги е имало интереси към ДФ "Земеделие", включително и икономически

  • 02 февруари 2017 18:39

  • 3949
  • 3
Порожанов: Винаги е имало интереси към ДФ "Земеделие", включително и икономически
©

Аз не съм политик и не искам да коментирам дали има някакво напрежение в сектор "Земеделие". Аз съм чиновник и уважавам институциите. Министърът ми поиска оставката и аз си я подадох. Мотивът беше ниско обществено доверие във фонда.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ Румен ПорожановРумен ПорожановРумен Порожанов е бивш министър на земеделието, храните и горите. Роден е на 17 август 1964 г. в, изпълнителен директор в оставка на ДФ "Земеделие". Винаги сме имали стремеж и сме работили усилено средствата да бъдат предоставени на време. Това е дна къртовкса работа. В сектора има много проблеми. Пред мен не е конкретизирано за оплаквания от бенефициенти. Не мога да приема за верни и информациите, че ДФ "Земеделие" е допускал самоволие. ДАНС проверяваше определни сигнали, появили се в публичното пространство. Ние предоставихме всичката документация. Не мога да коментирам дали проверката е приключила и какви са резултатите, разкри Порожанов.

Винаги е имало интереси към ДФ "Земеделие", включително и икономически. Ще се въздържа от коментар дали министърът се е повлиял от нечии интереси. Ние имаме десетки  и стотици отказани плащания, които са рапределени до определените органи за разследване. Пак повтарям, че има много интереси. В медиите непрекъснато излизаха мотивирани репортажи за моята оставка. Надявам се мотивацията да е чисто морална. Оставката ми е нормално нещо, когато има промяна в министерството. Поискана ми е и аз съм я дал, повтори той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3949 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Петър

2017.02.14 | 13:28

3
Основния интерес е икономически.То да се дават за нищо пари колкото се може повече.
Фермер

2017.02.03 | 08:43

2
Този е голям негодник на всички проект иска 10% ако не дадеш ти реже проекта с 30%.
zero

2017.02.03 | 06:19

1
ами ,чудят се новите откъде и те да си хапнат....

Добави коментар

Водещи новини