Огнян Герджиков: Имам някои добри идеи, а те могат да се реализират, когато имам власт

  • 27 януари 2017 21:02

  • 32049
  • 10
Огнян Герджиков: Имам някои добри идеи, а те могат да се реализират, когато имам власт
©

Доверието много тежи. Президентът Радев ми гласува много голямо доверие и е много тежко човек да не поеме тежкия кръст. Не ми беше лесно да приема, защото знам какво е в политиката. Но би било безотговорно да откажа. Това каза служебният министър-председател Огнян ГерджиковОгнян Герджиков Огнян Стефанов Герджиков е български юрист и политик, служебен премиер, председател на 39-то в предаването „Панорама“ по БНТ.

„Имам някои добри идеи, а те могат да се реализират, когато имаш власт. Става дума за средния и дребния бизнес. Той трябва да бъде подпомаган. Имам и други идеи, но засега ще си ги запазя“, каза той.

Новият премиер очерта приоритетите си: „Да се направят няколко добри стъпки пак е нещо. Ние имаме за задача да осигурим демократични и честни избори и да председателстваме Съвета на ЕС. Това са много сериозни предизвикателства. Трябват огромни усилия, за да излезем с чест. Ако се откажем от председателството ще си забием сами звучен шамар. Това е моментът, в който можем да излезем като пълноправен член на ЕС“, каза Герджиков.

„Кабинетът е на Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. Аз познавах само 4-5 души от тях. за мен това е един много добър екип, защото са професионалисти и искат да свършат работа. Малцина от тях са се докосвали до политиката. Служебното правителство трябва да е неутрално. Това е добър избор на президента“, увери Герджиков. "Трябва да се намери точния баланс, но не и с реваншизъм".

Ще има ревизия на досегашното правителство, каза новият министър-председател. „Трябва да има такава. Няма да вадим скелети от гардероба. Ако има злоупотреби няма да си затваряме очите. Всички министри са длъжни да направят ревизия на нещата, които заварят. Ще се провери дали има направени поръчки в последните дни на кабинета, ако има необосновани такива, ще бъдат спрени“, подчерта той.

На въпрос дали ще бъдат сменени областни управители Герджиков каза, че качествените хора няма да си отидат, но тези които се заигравали политически - ще си отидат.

Служебният премиер призна, че Борисов е имал успешно управление. Освен това е извел държавата от криза. Но и се закани, че ако има грешки, те ще се видят до дни.

Огнян ГерджиковОгнян Герджиков Огнян Стефанов Герджиков е български юрист и политик, служебен премиер, председател на 39-то каза още, че е дошло време на помирение. По думите му най-лошо би било да се нападаме един друг.

Той призна също, че да се осигурят 12 000 машини за електронно гласуване е непосилна задача.

За съдебната реформа Герджиков каза, че кабинетът е ограничен откъм време, но е важно да се направи дори малко, но в правилната посока. „Съдилищата са претоварени и това дава представа, че няма справедливост. Не трябва да се слага петно върху всички съдии, повечето от тях са много добри специалисти“.

"Много сериозни промени ще има в здравното министерството. Здравната ни система е много болна. Системата принуждава честните лекари да заобикалят закона", разкри Герджиков.

"Най-много ме боли за образованието. Допуснали сме да имаме стотици хиляди неграмотни и малограмотни. Трябва да налагат дори рестриктивни мерки, за да се промени това", каза Герджиков.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
32049 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
хаха

2017.01.29 | 21:44

10
"имам няколко добри идей" - еххххх и този е университетски нарцис!!! хвали сам себе си!!! Остави народът сам да каже дали имаш добри идеии...

2017.01.29 | 21:44

9
Герджик , натикай крадците от Герб в затвора!

2017.01.29 | 19:19

8
Ето заради тролове като теб гласувам с кеф за ГЕРБ! Да мрете от яд! йахахахахах

2017.01.29 | 19:18

7
Долнотия е,когато Герджиков казва добри думи за правителството на Борисов,да не желаеш да приемеш истината и да го обвиниш за това ,че казва истината.
Cholky White

2017.01.29 | 19:18

6
Mrysnik

2017.01.29 | 19:18

5
всички политици имате ;добри; идеи , но когато се реализират се оказва че са добри само за близкото обкръжение , трагедията е че ВСИЧКИ Вие така разбирате политиката , явно и изборите ще са ;честни; , но така или иначе няма да гласувам , нито пък вече имам намерение да се съобразявам със законите Ви
Cholky White

2017.01.29 | 19:18

4
malyk palavnik jaden za CORE's

2017.01.29 | 19:18

3
Като тайната приватизация на Булгартабак ли !!!!

2017.01.29 | 19:18

2
И ти няма да направиш нищо !! Нали те видяхме като беше в НДСВ и щяхте да оправяте България за 800 дни а я до съсипахте.

2017.01.29 | 19:17

1
Пак ни баламосват и лъжат но кога ли са казвали истината ??!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини