Спокойна съм за енергетиката в следващите няколко месеца, заяви Теменужка Петкова

  • 27 януари 2017 14:05

  • 1863
  • 2
Спокойна съм за енергетиката в следващите няколко месеца, заяви Теменужка Петкова
© Булфото (aрхив)

Основната цел пред мен е запазване на енергийната стабилност на държавата и нейното нормално функциониране. Това каза служебният министър на енергетиката Николай ПавловНиколай Павлов Николай Павлов е служебен министър на енергетиката в кабинета на Огнян Герджиков. Роден е при поемане на поста от досегашния министър Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по.

Петкова от своя страна заяви: "Спокойна съм за енергетиката в следващите няколко месеца". Тя изрази задоволство, че за поста е избран човек от екипа на Министерството на енергетиката. Тя посочи, че приема назначаването на Павлов като оценка от президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на за работата в енергетиката през последните две години и това ще осигури приемственост в сектора.

„Оставям енергетиката финансово стабилна и стабилна от гледна точка на сигурността на системата“, каза Петкова.

Тя връчи на служебния министър доклада на Световната банка за либерализация на българския енергиен пазар.

От своя страна Николай ПавловНиколай Павлов Николай Павлов е служебен министър на енергетиката в кабинета на Огнян Герджиков. Роден е обеща да инициира обществено обсъждане по доклада. Той декларира като приоритети запазването на финансовата стабилност на енергетиката и нейното подобряване, където е възможно, продължаването на процеса на либерализация на сектора и интензивна работа по проектите за диверсификация на маршрутите и доставките на газ. Павлов посочи, че ще разчита на екипа на министерството, с който е работил досега.

Другата седмица ще бъде назначен нов зам.-министър, който, по думите му, разбира от ток. В отговор на въпрос служебният министър каза, че от информацията, с която разполага, няма опасения за върхово натоварване на енергийната система тази вечер предвид метеорологичните условия.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1863 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
bos

2017.01.27 | 19:26

2
Тази нещастница с влажни кравешки очи,скоро я гледах в едно интервю по ,,бнт,, да мери напрежението в МЕГАВАТИ. Оставям на вас да прецените що за министър на енергетиката сме имали.

2017.01.27 | 19:26

1
Енергетиката да не счетоводство а МВР социология и т. н. Но това бяха прочутите министри на бат Бойко . НЕКАДЪРНИЦИ !!!

Добави коментар

Водещи новини