Юнкер обеща подкрепа на служебното правителство в България

  • 26 януари 2017 14:11

  • 4298
  • 1
Юнкер обеща подкрепа на служебното правителство в България
© Getty Images/Guliver

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето изпрати поздравително писмо до служебния премиер Огнян ГерджиковОгнян Герджиков Огнян Стефанов Герджиков е български юрист и политик, служебен премиер, председател на 39-то.

От името на ЕК и лично от мое име бих искал да Ви поздравя за назначаването Ви за министър-председател. Вашето служебно правителство встъпва в длъжност в изключително важен момент за България и за ЕС, пише Юнкер. Вашето правителство ще има отговорността да осигури стабилност в тези времена и задачата да подготви свободни и честни парламентарни избори, които ще подкрепят общественото доверие в демократичния процес и политическите институции в страната, добавя той.

Това е предизвикателство, но за справянето с него можете да разчитате на подкрепата на ЕК, отбелязва Юнкер. Тази година празнуваме десетата годишнина от присъединяването на България към ЕС и очаквам с нетърпение да работя заедно с Вас по всички въпроси, важни за българския народ. Пожелавам успех на Вашето правителство и очаквам да се срещнем скоро, пише Юнкер до Герджиков.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4298 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
гост

2017.01.30 | 08:57

1
Нещо колкото по се променя по си остава същото.

Добави коментар

Водещи новини