Трайчо Трайков: Циганите са резервът на икономиката на България

  • 23 декември 2011 20:25

  • 15589
  • 74
Трайчо Трайков: Циганите са резервът на икономиката на България
©

Ромите в България са голям резерв на икономиката ни, смята министърът на икономиката Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко. Това става ясно от стенограмата на последното правителствено заседание в сряда. Думите му са по повод на Националната стратегия за интеграция на ромите, която беше приета тогава.

Според Трайков първото, от което трябва да се започне е образованието, защото 20 на сто от населението до 9 години са роми, а над 80 години са почти нула процента.

В същото време онези от тях, които успяват да завършат дори основно образование, са много малко. В резултат процентът на квалифицираните работещи роми също е незначителен. “Ние тук правим куп неща в образованието, и то насила дори с безплатните закуски. Само на тези, на които децата отидат на училище, изплащаме социалните, нали Младенов?”, пита риторично премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. След “да”-то на социалния министър той продължава: “Всички тези инструменти сме ги приложили и въпреки това отиват, вземат закуските и си отиват.”

“Образование, здравеопазване и жилищна политика. Това е!”, обобщава според стенограмата проблемите на ромите вицепремиерът Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Последвайте канала на

Novini.bg
15589 74

Свързани новини

Коментари 74

Добави коментар
аз

2013.07.23 | 18:32

74
едно време и аз бях симпатизант на ГЕРБ ! Сега обаче ги мразя от дъното на душата си ! И то не защото ( както ПАК дежурно ще кажат някои ) , съм видите ли фен на Гоце , СърГея , Доган и т.н. ; а защото виждам с очите си как днешните управници бавно и полека СЪСИПВАТ РОДИНАТА МИ ! И заглавието на тази статия според мен си е направо СТРАШНО ! Дават ли си сметка нашите управници КАКВО би ни се случило , ако утре стане едно земетресение ( като навремето в Стражица например ) ??? Или пък не дай си боже нещо по-страшно ? Къде в света има Държава БЕЗ Държавен резерв ??? САЩ ( за чиито възпитаник се изживява Нищожеството Дянков ) Защо не вземат да си закрият резерва ??? Нали уж всичко трябва да правим по техен тертип ??? Да ме прощават , ама това вече си е най-наглия пладнешки обир в БГ откакто сме се освободили от Турско през 1878 г. ! Това правителство явно ще задмине и Жан както е тръгнало ! Дано да не съм прав ....

2013.01.21 | 01:50

73
Човека по време на криза застрои София, с нови пътища, камери по тях, детски градини, детски площадки, спортни зали отвори, дупките по пътищата оправи вие го плуете, магистралите оправи. Тъпи олигофрени.. за 3-4 години, човека направи повече строеж в столицата отколкото имаше за предните 30 години, инфраструктурата на града е нечовешка, детето ми ходи в нова детска градина играе си в нова детска площадка с осветление дори през ноща, карам по хубави пътища без дупки, по малко ме е страх, че ще имам ПТП, защото камерите ги плашат ненормалниците... За първи път се чувствам европеец и ми е кеф да изляза из красивата софия, за първи път от десетилетия, вие всичките дето го плуете този човек, дето направи това за България сте тъпи олигофрени, по скапани сте от турците и циганите, срам ме е че имам такива Българи сънародници, дето да са толкова мозъчно ощетени, пред тях България става по хубаво място и го плуят човека, вие всичките сте едни даже дума не мога да намеря за да ви опиша какви сте идиоти и умствено ограничени тъпанари, дума нямам да ви опиша колко сте малоумни гадна сган такава, свалете го от власт сега да се върне предното правителство на власт да тънем в дупките по пътищата, наркоманите да започнат пак да се дрогират на детските неосветени катерушки и да ме е страх да си изведа дедето навънка, да стоим без 1 свястна зала 30 години, свалете го от власт тъпи копелета ебани мръсна сган такава.
Точно така

2012.03.11 | 09:01

72
Точно така, Трайковче, циганите са резервът на икономиката на България (каквото и да означава това), а вие, скапаните герберчета сте техния полит-икономически авангард и елит! Вземи се застреляй путьо бабаленкин! Господ да пази България!!!
GoodBye

2012.03.10 | 20:46

71
Aбе Трайков,кога си виждал мангал да работи бе? тъпанар мухлив,резерва на икономиката са нашите сънародници по гурбет в чужбина които пращат пари в България,и плащащите данъци обикновенни хорица които все повече намаляват....
АЗ

2012.03.10 | 20:46

70
Трайков, Трайков какво ще те правиме не знам. За разстрел си, Трайков. написал си си домашното, но имаш грешка. Циганите били резервът. Здраво сме загазили тогава с тия резерви
vanko76

2012.03.10 | 18:23

69
Знаех си ГЕРБ е партия на циганите и тоя Трайков се оля тоя път.Ами то е ясно скоро Цар Киро излиза от ареста все пак си е член на ГЕРБ.
!!!

2012.03.10 | 18:23

68
Циганите са чумата на нацията, раковото образувание, което съсипва живота на народа!!!

2012.03.10 | 18:23

67
Да обобщим вижданията на ГЕРБ - българските граждани, в това число пенсионери и българи, изповядващи исляма, са ЛОШ МАТЕРИАЛ; учените от БАН са ФЕОДАЛНИ СТАРЦИ; висшистите са за ПРОДАН на други държави; циганите са РЕЗЕРВ НА ИКОНОМИКАТА. УМОЛЯВАМ ВИ НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ПАК ДА ГЛАСУВАТЕ ЗА ГЕРБ!!!
Ki4yka

2012.03.10 | 18:22

66
Тоя иска да изтрие 1300 години история
shatterer

2012.03.10 | 18:22

65
“Образование, здравеопазване и жилищна политика. Това е!”, обобщава според стенограмата проблемите на ромите вицепремиерът Цветан Цветанов. '' ''И химическа кастрация ''.... бих добавил аз!!!
Deaht Moroz

2012.03.10 | 18:22

64
Право е човечето. Това е резервът на България. Като станат на сапун същият ще се продаде в Африка и ще донесе "конвертируема" валута на родната икономика.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини