Еврокомисар: 2012 г. ще бъде успешна за растежа на България

  • 23 декември 2011 11:21

  • 1451
  • 1
Еврокомисар: 2012 г. ще бъде успешна за растежа на България
©

Следващата година ще бъде успешна за растежа на България и нейното развитие. Това каза в интервю за БНР европейският комисар по въпросите на развитието Андрис Пиебалгс. Според него, когато човек идва отвън, вижда добре напредъка, който България е постигнала.

"България не е идеалната страна и дълго време няма да бъде, но тя се подобрява все повече и повече. Ако сме честни, трябва да кажем, че промените са превратни. Затова вярвам, че 2012 г. определено ще бъде успешна за растежа на България. Може би не точно в мащабите, които страната ви би искала, но от гледна точка на ЕК България върви в правилната посока, като подобрява инвестиционния климат и напредва в борбата срещу корупцията, а това беше проблем от дълго време", заяви Пиебалгс.

На въпрос какво мисли за българското участие във външната политика, еврокомисарят отговори: "За мен специално България трябва да повиши компонента за развитие, защото макар и да не е от най-богатите в ЕС, е част от него и аз бих желал тя да участва повече и във външните дейности на ЕС. България или поне българският народ има опит в Африка, Азия и по цял свят и трябва отново да го приложи, защото ще бъде в нейна полза".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1451 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
rossen4i4o

2011.12.26 | 09:59

1
ако хората можеха да виреят на дъното на океана

Добави коментар

Водещи новини