Стотици населени места са без ток

  • 06 януари 2017 08:31

  • 5757
  • 2
Стотици населени места са без ток
© БНТ

Най-много от населените места без електрозахранване в момента са на територията на Енерго-Про – 658, като най-голямата част от тях са в област Търговище – 196. Това съобщи в сутрешния блок на БНТ министърът на енергетиката в оставка Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по.

На територията на ЧЕЗ има 116 населени места без ток. На територията на ЕВН само две села в областите Сливен и Ямбол са без електрозахранване, уточни тя.

Удвоени навсякъде са екипите, които са готови да излязат да работят по повредите, посочи енергийният министър в оставка.

В края на септември бяха направени проверки и на трите ЕРП-та и бяха дадени указания на дружествата да реагират максимално бързо. Към момента и трите ЕРП-та реагират адекватно, Електроенергийният системен оператор също. Целта ни е там, където има повреда, възможно най-бързо да бъде възстановено електрозахранването, каза Петкова.

Тя заяви, че газовите доставки в момента се осъществяват спрямо заявките и няма риск за газопреносната система. Отделно, в газохранилището в Чирен има достатъчно количество газ, добави Петкова.

Министърът на енергетиката в оставка съобщи още, че реакторите за "Белене" ще пристигнат у нас в началото на април. Ще придобием два реактора, които са готови на 100%. Наши екипи извършиха проверка на място и установиха, че оборудването е изготвено спрямо изискванията. Доставката ще бъде за сметка на производителя. Реакторите ще се съхраняват на площадката на АЕЦ "Белене", поясни Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5757 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.01.07 | 18:54

2
Така е при нас в България . Една котка да се изпикае и всичко спира .
ВАЖНО!

2017.01.06 | 18:58

1
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат, там ще бъдете нищожества и на всичкото отгоре ще работите без пари! Настаняват те в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!

Добави коментар

Водещи новини