Играят ли си ГЕРБ?

  • 19 декември 2016 13:51

  • 7733
  • 2
Играят ли си ГЕРБ?
© Фейсбук

„Зад драмата дали ще има правителство в този парламент стоят политически интереси, а не грижа за избирателите“, написа в социалните мрежи Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска, бивш социален министър.

„Моят превод на тези напъни е следният: ГЕРБ искат да се спасят от протестния вот, който може да ги удари отново през март. Затова им трябва период на нестабилно управление, от което те се разграничават максимално. Да си поиграят на "сърдита" подкрепа и накрая да го бутнат, като отново отговорят на волята на народа. За разлика от това на Орешарски обаче, сега няма как да се случи. Подкрепата за правителството си е подкрепа и отговорност се носи. Реформаторите играят "ва банк" - или ще се задържат по някакво чудо, ако направят супер полезно и любимо правителство, или ще се провалят окончателно след последното си разцепване. По-вероятно е второто. ПФ+Атака всъщност имат интерес от бързи избори, за да запазят инерцията, преди да са се скарали отново. Искаха мандата, за да започнат кампанията отрано. Всички останали - АБВ, БСП, ДПС също искат избори. БДЦ чака "последно десет". Е, тук промяната на Изборния кодекс, както виждате, може да има роля само за параван. Иначе имам много аргументи защо промяна в избирателната система трябва да се прави спокойно и да се огледа отвсякъде. Иначе получаваме пак Фидосова-Манолова. Та, моята прогноза е, че правителство сега няма да се създаде. С една уговорка - ако има здрав разум в политиката“, написа още Калфин.

Последвайте канала на

Десислава Станева
7733 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
stoiko

2016.12.20 | 11:22

2
GERB moze da si igrae,ama varsi rabota,dokato vie na4elo s dr. Parvanov(carvula),nisto polezno ne pravite,na sledvastite izbori ste van ot parlamenta.

2016.12.19 | 21:33

1
Тази комсомолска гювендия да не намесва Манолова. Народът се произнесе на референдума. И този народ не е дал право на никой да прави собствени интерпретации! За пръв път политиците нямат право по конституция на словоизлияния! Имат задължението да го приведат в изпълнение!!! Незабавно....

Добави коментар

Водещи новини