Даниел Митов за скандалите с Външно министерство: Лъжата за БСП се е превърнала в устойчива политика

  • 16 декември 2016 17:28

  • 12500
  • 18
Даниел Митов за скандалите с Външно министерство: Лъжата за БСП се е превърнала в устойчива политика
©

Мен не ме разследват. Очевидно лъжата на БСП се е превърнала в устойчива политика. Това каза министърът на външните работи в оставка Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“, в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

По думите му разследването на ДАНС и прокуратурата няма да докаже нарушения, защото няма такива. „Телефонната централа поръчана за посолството в Лондон е на цена, на която е било и по времето на Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия,. Това е продължение на нещо, което е направено по негово време. Във Външно министерство телефонната ни централна е аналогова, представяте ли си колко примитивно. Как се работи по този начин? Искали сме да има модернизация, която да послужи и на следващите дипломати. В резултат на това поръчката е спряна. Най-хубавото е да се провери и да се види, че няма проблем, след което да се продължи нататък“, каза Митов.

Дипломатът ни заяви, че не знае как Вигенин ще погледне тези хора в очите, които сега ДАНС разпитва. Той уточни, че не става дума за дипломати, а за служители във външно министерство, които и левият политик познава.

Митов каза още, че е практика в края на годината от спестените пари в министерството да се пристъпи към модернизация, а не да се връщат обратно в бюджета. Той се оправда с наближаващото европредседателтво на България.

„Аз се радвам, че БСП ме атакува - явно съм неудобен. Това показва, че добре си върша работата. Няма да спре работата на администрацията заради БСП“, увери Митов и се закани: „За думите изречени срещу мен, че съм национален предател, ще търся отговорност“.

Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“, коментира и казуса с отстъпката в полза на Полша. „Когато се прави оценка на ситуацията трябва да се вземат всички фактори предвид. Този разговор се води много отдавна. Когато правителството на Орешарски номинира Ирина Бокова за генерален секретар на ООН. Тогава тя започва да търси подкрепа. Полша обявява, че е готова да ни подкрепи. Полша е била много по-отдавна непостоянен член на съвета на ООН. В случая тя има предимство, има и повече събрани подкрепи. Освен това ние през 2018 г. ще председателстваме Европейският съвет и трябва да се фокусираме в това. Това е оценката на професионалната дипломация и аз съм се водил от нея. Тя е започнала от времето на Бокова“, разясни Митов.

Според него БСП са тръгнали да си измислят глупост след глупост. „Бокова знае прекрасно, че сме направили всичко възможно, за да я подкрепим“, увери Митов и призова опозицията да ходят да пишат фантастични романи.

„Нямам никакви апетити към оглавяване на Програмата за развитие на ООН. Такъв тип разговори не е имало и няма да има. Нинова е известна вече като Мадам Лъжа. На нея не й е работа да се среща по кюшетата с кадровото наследство на КГБ. Наумили са си, че ще дойдат на власт, но това няма да им се получи. Нещо повече - пуснали са всякакви сигнали към институциите. Ядосвам се, защото това е безотговорно. Опозицията пречи на държавата да си върши работата. БСП са на дъното - те вече рият в калта“, каза още външният ни министър видимо ядосан.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
12500 18

Свързани новини

Коментари 18

Добави коментар
ПАЗИ БОЖЕ БЪЛГАРИЯ ОТ руски ПИЯН И БЕДЕН БОТУШ

2017.01.06 | 18:20

18
БРАВО НА МИТОВ ИБА МАЙКАТА НА ПРОДАЖНИТЕ ПЕДАЛИ рубладжии

2017.01.06 | 18:20

17
Мутов, ти си бъхливо цигане

2017.01.06 | 18:20

16
Каза говорителя на клана ''Клинтън'' в България! Господин Митов, не е ваша работа всяка вечер, в национален ефир да казвате с кого трябва и с кого не трябва да се среща госпожа Нинова! Вашето истерично поведение, което демонстрирате всеки ден пред малкия екран, доказва че вашето все по - малобройно съсловие е на дъното, а не БСП и с всяка една ваша поява в едно или друго предаване затъвате все повече и повече, и повече, и повече.........
защо

2017.01.06 | 18:19

15
не разбирам само едно,защо не казва за неговите срещи със сегашните ни господари.
ПАЗИ БОЖЕ БЪЛГАРИЯ ОТ руски ПИЯН И БЕДЕН БОТУШ

2017.01.06 | 18:17

14
БРАВО НА МИТОВ ИБА МАЙКАТА НА ПРОДАЖНИТЕ ПЕДАЛИ рубладжии
Аз казах

2017.01.06 | 18:17

13
Затвор за Митов , а за тролчето което го защитава и лае срещу Русия - 100 камшика на голо !

2017.01.06 | 18:17

12
Майка му да иба на това продажно американско копеленце !!!!!

2017.01.06 | 18:17

11
Виж си мутрата бе урод такъв !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Веселяка

2017.01.06 | 18:17

10
През цялото време заекваше, явно много е сгафил. Такива като него трябва да се изолират в зоологическата градина.
До Парашутиста Митов

2017.01.06 | 18:17

9
Митов е за затвора, заедно с лакомите си приятелчета Пепи и Ангеличин. Тези видяха власт и крадат като за последно големите политици...те са жалки манипулаторчета на балъците които им вярват край тях.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини