МВнР: БСП да не се занимава с нас - ще се задави

  • 16 декември 2016 14:09

  • 5485
  • 4
МВнР: БСП да не се занимава с нас - ще се задави
© МВнР

БСП да не се занимава с МВнР, защото ще се задави, при поръчките е спазен законът обяви пред журналисти в парламента зам.-външният министър Христо Ангеличин. Това бе отговор на по-рано изразени от Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия, /БСП/ съмнения за корупционна схема в МВнР във връзка със закупуването и инсталирането на телефонни централи в наши посолства.

Ангеличин потвърди, че в МВнР сега са ГДБОП и прокуратурата, за разговори в ДАНС са викани Главният секретар, началникът на сектор "Сигурност", изискани и съответно са били представени документи. След намесата на органите, закупуването на централите било спряно, не била изхарчена и стотинка.

Твърденията на Вигенин са отгоре до долу доноси, в последните седмици БСП се опитва да вземе много голяма хапка - МВнР, защото не може ду му прости прозападната ориентация на държавата, коментира Ангеличин. Но, подчерта той, "благодарение" на това действие на БСП, е много вероятно за председателството ни на ЕС да останем без модерни централи.

Зам.-министърът обясни, че не става дума за обществена поръчка, а техниката е по предвидените по ЗОП лимити, в които се разрешава пряко договаряне - във всички посолства е до 70 хил.лв., общата стойност е над 700 хил.лв..

Усилието за подновяването на тези централи е започнало, когато Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия, е бил външен министър, разкри още Христо Ангеличин. Той информира също, че интерес са проявили три фирми, но водещото при избора е реномето на фирмата, да има сертификати за работа с класифицирана информация, качеството и цената, времето за доставка и монтиране.

Офертата е по-добра, а не по-скъпа, защото влизат много компоненти, настоя зам.-министърът, цитиран от БТА. Разходът бил заложен още през март в бюджета за председателството ни на ЕС през 2018 г., но финансовият министър казал, че няма пари и помолил да бъдат отпуснати от спестяванията на МВнР.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5485 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2016.12.19 | 19:03

4
Kolko nizko padat tezi ''geroi ''
анто

2016.12.19 | 19:01

3
Герберите започнаха да нервничат-явно нещото което искат да заметат под килима се развоня
Мутро-седерасите

2016.12.18 | 12:03

2
ни докараха 2 бежански вълни - едните ни връща Меркел, а другите ни ги праща Ердоган.

2016.12.18 | 12:03

1
Да ви иба майката на скапаното ви министерство устроено само от педали .

Добави коментар

Водещи новини