Вигенин: Убеден съм че става дума за отклоняване на средства в МВнР

  • 19 декември 2016 18:52

  • 1611
  • 6
Вигенин: Убеден съм че става дума за отклоняване на средства в МВнР
©

Във връзка с поръчката на нови телефонни централи от МВнР Кристиян Вигенин заяви, че е убеден съм, че в случая става дума за отклоняване на средства. Това обаче трябва да бъде доказано, заяви в предаването „Лице в лице” депутатът от БСП и бивш външен министър.

Той допълни, че не е против модернизацията, но това трябва да става в съответствие със закона и чрез ефективно използване на средствата.

„Очаквах Митов вместо да се обяснява с предишни министри, да вземе да поразрови какво се случва в неговото министерство и да се разграничи от това, което се е случило, защото става въпрос за доста различна ситуация”, коментира Вигенин твърденията, че по негово време за посолството ни в Лондон е била закупена същата телефонна централа на също толкова високи цени.

„Тогава е било по пилотен проект за една централа, която е инсталирана по времето на г-н Митов, кога точно е закупена не мога да кажа, защото не помня.

Насочил съм вниманието на прокуратурата и към тази сделка, много държа тя също да бъде проверена, както и цената й, и хората, които са отговорни и чиито подписи стоят под тази сделка, да бъдат наказани също, ако се докаже, че наистина цената е завишена”.

Оказва се, че и зад гърба на министъра понякога се правят неща, които се разминават с добрите практики и с това какво наистина е необходимо и на каква цена то трябва да бъде реализирано, допълни Вигенин.

„Възмутителното в този случай, за който аз подадох сигнал е, че МВнР се разбързва в деня след като премиерът е обявил своята оставка да усвои тези пари, които тогава все още не са били по сметките на министерството. В случая говорим за 14 централи на стойност стотици хиляди левове и не мога да се съглася, че това е в съответствие със закона.

Ако това беше изцяло законосъобразно, не виждам причина да спрат плащанията. В момента, в който прокуратурата е поискала информация, плащанията са спрени.

ДАНС и прокуратурата очевидно са намерили достатъчно информация, която да позволи в петък да минат в следващата фаза – досъдебно производство”.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1611 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Тройната хидра

2016.12.20 | 10:24

6
Станишев , Вигенин , Азер Меликов -- помните ги нали !

2016.12.20 | 10:24

5
долен червен ЛЪЖЕЦ - ГОСПОД ДА СЪДИ ВСИЧКИ ЛЪЖЦИ

2016.12.20 | 10:24

4
ма от си не ибеш мамето бе комунист скапан

2016.12.20 | 10:24

3
Гробаро-Мафиотите да одят на пичка си мутренска! Ще се разведем с тях на изборите!
бкп , дпс и хатакларъ ПАК НА ВЛАСТ ЧЕСТИТО БЪЛГАРИ

2016.12.20 | 09:34

2
Долен ляв комунистически педал !!!!!!!!!!!!!!
шумкар = мандраджийски обирджия

2016.12.20 | 09:33

1
Червена крадлива сган , власт няма да видите поне още 10 години ! Руско-турски минетчии и гъзоблизци проклети да сте до девето коляно !

Добави коментар

Водещи новини