Политици: Пак ще осъмнем с един машинист и друг от ниските нива, които ще получат условна присъда

  • 12 декември 2016 17:46

  • 19578
  • 4
Политици: Пак ще осъмнем с един машинист и друг от ниските нива, които ще получат условна присъда
©

Признавам, че след инцидента в Хитрино управлението реагира добре. Сработиха действията при кризи. Не се поеха екстрени рискове. Протоколът на овладяване на кризата беше правилен. Това заяви членът на Комисията по транспорта в Народносто събрание Гроздан Караджов в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

ген. Атанас Атанасовген. Атанас АтанасовАтанас Петров Атанасов е роден на 17 май 1959 година в с. Батин, България. О. з. ген. Атанас Петров от РБ допълни, че за него е важно на първо място да се отсее и да се заяви от институциите, че няма данни за терористичен акт в този случай. „Имаше такива версии. Да се установят какви са причините за катастрофата - това е сложен процес. Всичко трябва да бъде изяснено, отговорността за причините за това произшествие лежи на прокуратурата, която трябва да изясни фактите“.

Караджов заяви, че високата скорост ще се окаже в основата на инцидента. „Очеивидно е, че железният път е стар, съоръженията за сигнализация не са подменяни от десетилетия. Ако на този участък имаше по-модерна система, която автоматично да управлява влака, можеше да се избегне този инцидент“, смята депутатът.

„Българските железници са занемарени и като технологии, и като железен път. Това е въпрос на политика. В конкретния случай какви са точно причините, ако влакът е влязъл в отклонение с по-висока скорост трябва да се изясни каква е причината. Не бих искал да спекулирам с версиите. Железниците са една от емблемите на Третата българска държава, а са оставени на произвола“, отбеляза ген. Атанасов.

По думите на Караджов най-много жертви даваме, защото не се спазват правилата на движение. „Друга причина е чувството на безнаказаност. Когато нагоре по пирамидата няма виновни, докато правната ни система не вдъхва усещане за страх у хората, ще се стига до подобни инциденти. Пак ще осъмнем с един машинист и един друг от ниските нива, които ще получат условна присъда“, прогнозира той.

На финала и двамата народни представители прогнозираха, че разследването няма да даде резултат и няма да има понесена вина.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
19578 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ами да ви осъдят

2016.12.16 | 10:21

4
Дайте осъдете тия двамата бе, сигуно има защо...... Мухали такива.
предложение

2016.12.16 | 10:21

3
да се осъдят всички машинисти ..когато не са на работа ,в затвора.. по тоя начин профилактично да се излежат евентуални катастрофи ..същото и за шофьорите ....пътищата асфалтовите с дупките и железопътните ..не пипани от 100 години и съответните министри и началници ..в никакъв случай не са виновни..

2016.12.16 | 10:21

2
Гнома и Шопара търсят политически дивидевнти от смъртта на Българите в Хитрино , Гладни са

2016.12.16 | 10:20

1
Масона и Българоубиец Гроздан Караджов дясната ръка на Джордж Сорос Председател Забранената секта Отворено Общество за България търси оцелели Българи за доубиване

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини