В парламента обсъждат двустранните отношения с Украйна

  • 12 декември 2016 14:00

  • 3108
  • 2
В парламента обсъждат двустранните отношения с Украйна
© Novini.bg

“25 години приятелство и партньорство между Република България и Украйна“ е темата на българо-украинска парламентарна конференция, която ще бъде открита утре в 10.00 часа в зала „Изток” на Народното събрание. Тя е посветена на годишнината от възстановяването на дипломатическите отношения между Република България и Украйна.

Форумът е организиран от парламентарната Комисия по външна политика на Народното събрание с участието на Комисията по външните работи на Украинската Върховна Рада. В него ще участват народни представители от България и Украйна, дипломати и експерти.

Заместник-председателят на Народното събрание Димитър Главчев и посланикът на Украйна в България Микола Балтажи ще открият конференцията. „Признаването на Украйна от Република България” е темата, по която ще говорят Филип Димитров, министър-председател на Република България в периода 1991 - 1992 г. и Стефан Тафров, заместник-министър на външните работи на страната от 1991 до 1992 г.

Свитлана Залищук, председател на подкомисията по въпросите за евроатлантическо сътрудничество и европейска интеграция на Върховната Рада на Украйна, ще представи пред участниците в конференцията информация за актуални въпроси на външната политика на Украйна днес.

На форума директорът на генерална дирекция „Глобални въпроси” в Министерството на външните работи Пламен Бончев ще говори за политиката на българското правителството за развитието на българо-украинските отношения, а експертът от парламентарната Комисия по външна политика Лъчезар Тошев – за историята на установяването на дипломатически отношения между България и Украйна през 1918 г.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
3108 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.12.13 | 08:12

2
ЕДНА УСРАНА МОНЕТА С ДВЕ СТРАНИ ..КОЯ Е ПО ЗЛЕ ..БЪЛГАРИЯ ИЛИ УКРАЙНА ..МАЙ И ДВЕТЕ СА В ЛАЙНАТА ..РАЗБИРА СЕ КРАВЕШКИ ..
Затворко

2016.12.13 | 08:12

1
Какви взаимоотношения с тези фашисти, които изгарят и избиват мирни граждани.

Добави коментар

Водещи новини