АБВ иска анкетна парламентарна комисия за мигрантския поток през българската граница

  • 09 декември 2016 11:45

  • 2676
  • 2
АБВ иска анкетна парламентарна комисия за мигрантския поток през българската граница
© Булфото

ПГ на АБВ иска създаване на временна анкетна комисия, която да оцени ефективността в действията на изпълнителната власт на централно и местно ниво относно разрешаване или поне нормализиране на т.нар. бежански проблем. Това заяви на брифинг в Народното събрание зам.-председателят на групата Михо Михов.

Групата е започнала събиране на необходимите минимум 48 подписа на народни представители за създаване на такава комисия. От АБВ предлагат комисията да е съставена на паритетен принцип - по двама депутати от всяка група, и да е със срок на действие един месец.
Многогодишният миграционен натиск върху българските граници е сериозно безпокойство и сериозно отслабва системата ни за национална сигурност, спокойствието на българските граждани и възпроизводството на нашата нация, заяви Михов. Според него разходваните значителни български и европейски финансови средства, гранични и войскови ресурси не са довели до желания резултат. Михов заяви, че има нужда от парламентарен контрол и ревизия на постигнатото при "изграждането и недоизграждането на т.нар. преградно съоръжение - ограда", на изразходваните средства и положените усилия от МВР, Министерството на отбраната и МВнР.

Георги Кючуков заяви, че германски съд е взел решение за връщане на над 1000 души, които са получили бежански статут в България. Трябва да се провери как се дава бежански статут в България на мигрантите, смята той. Според него се подценява и възможността за мигрантски поток през морската ни граница.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2676 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
запасняк

2016.12.15 | 13:18

2
МВРнавярно е е спокойно за мигранската вълна по море и не случайно смения шефа на гранична послиция който е бил горски с морски .Освен това е ходил по линия на ФРОНТЕКС в Гърция да спасява от удавяне мигрантите-

2016.12.09 | 21:31

1
Молим държавата Изсраел,частната империя на Ротшилд да разцепи кочината на 4-ри.

Добави коментар

Водещи новини