Депутатите питат Теменужка Петкова има ли бъдеще за АЕЦ "Белене"

  • 09 декември 2016 07:38

  • 2382
  • 0
Депутатите питат Теменужка Петкова има ли бъдеще за АЕЦ "Белене"
© Булфото (Архив)

Какви са резултатите от сондажите в блок "Хан Аспарух" и перспективите за реализацията на АЕЦ "Белене". Това са част от въпросите, на които ще трябва да отговаря днес енергийният министър в оставка Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по. Тя ще вземе участие в днешния парламентарен контрол.

Към нея има въпроси относно изграждане на първи етап от Национално хранилище за ниско и средноактивни радиоактивни отпадъци и за процедура по предоставяне на разрешение за проучване на строителни материали в площ "Мерата", разположена на територията на село Дъбник и села Габерово. Павлова ще информира депутатите и за откритата наскоро газопреносната връзка (интерконектор) с Румъния и нормалното и функциониране.

Първи в днешния парламентарен контрол ще бъде военният министър Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки.. Той ще отговори само на един въпрос - относно имоти със статут на частна публична държавна собственост, находящи се в Бургаска област, с отпаднала необходимост за Министерство на отбраната предвидени за осъществяване на разпоредителни действия и продажби през 2016 г. Очаква се обаче медийният интерес към Ненчев в парламента днес да бъде голям, след като вчера той обяви, че е бил подслушван. Военният министър дори изпрати запитване до главния прокурор Сотир Цацаров дали срещу него са били прилагани специални разузнавателни средства. Ненчев е разследван за доставката на двигатели за МиГ-29 и за обществена поръчка за доставка на военни униформи.

Към външния министър Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“, има оправени шест депутатски въпроса.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
2382 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини