Лукарски: ПФ да не се изхвърлят, още не са получили мандата

  • 30 ноември 2016 19:01

  • 4291
  • 2
Лукарски: ПФ да не се изхвърлят, още не са получили мандата
©

Въпросът дали искаме мандат за съставяне на правителство в рамките на този парламент не стои на дневен ред. Въпросът е на кого ще бъде връчен мандатът, а това е решение на президента, каза в предаването "Още от деня" по БНТ министърът на икономиката в оставка и председател на СДС Божидар ЛукарскиБожидар Лукарски Божидар Лукарски е роден на 23 юни 1972 година в град Перник. През 1991 година завършва.

Той коментира и обрата в позицията на ГЕРБ, които днес обявиха, че във формат "43-ти парламент" няма политическа сила, която може да поеме мандат за създаване на кабинет. Разбирам колегите от ГЕРБ, тъй като от снощи до сутринта доста разнопосочни сигнали дойдоха от Патриотичния фронт. И нашата подкрепа за ПФ, и тази на ГЕРБ минава през подкрепа за политики и подкрепа за принципи. След като има разминаване в конкретни неща като санирането и увеличаването на минималната пенсия, посочи Лукарски.

От вчера ПФ започнаха да се държат така сякаш вече са мандатоносители. Бих ги посъветвал обаче да изчакаме решението на президента, тъй като то е важно. Като слушах днес как говорят и за това какъв трябва да е премиерът в евентуалното правителство в рамките на това Народно събрание, бих ги посъветвал да не правят такива бомбастични изказвания и изхвърляния, подчерта лидерът на СДС.

Нашето решение ще вземем утре, но мнението ни е, че РБ сам правителство не може да състави. Ще обсъждаме съставянето на правителство, ако получим мандат и подкрепа от ГЕРБ. Ако ПФ са мандатоносители, дали ще ги подкрепим, зависи от това какви политики ще провеждат, уточни министърът на икономиката в оставка.

По думите му промяната на Изборното законодателство в посока въвeждането на мажоритарна система не може да стане в рамките на 2-3 месеца, а ако се случи, това би променила вота на подкрепилите референдума. Това е още един аргумент този парламент да продължи своята работа, заяви Божидар ЛукарскиБожидар Лукарски Божидар Лукарски е роден на 23 юни 1972 година в град Перник. През 1991 година завършва.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4291 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ачо калабриеца

2016.12.05 | 17:44

2
от кадя на кадя, бре

2016.12.05 | 17:44

1
Гнусен ибрикчия

Добави коментар

Водещи новини