Оглеждат бивши застави, за да ги превърнат в центрове за мигранти

  • 29 ноември 2016 20:36

  • 2836
  • 4
Оглеждат бивши застави, за да ги превърнат в центрове за мигранти
© Булфото

След размириците в Харманли държавата спешно започна да търси начин да разсели бежанците. Започнаха и огледи на бивши застави по българо-турската граница, които да бъдат превърнати в мигрантски центрове.

В село Маточина броят на бившите застави е по-голям от броя на хората в него. Тя е строена през комунизма от армията, днес е разграбена и опожарена от поредната група нелегални, преминала границата ни, съобщава БТВ.

Заставата до село Сладун вече е инспектирана от МВР. Тук единственото предимство е, че сградата все още е с покрив. Ремонтът ще е скъп, но не и невъзможен. Местните хора обаче не искат и да чуят заставите да стават мигрантски центрове.

От общо 15 бивши гранични застави в района на Малко Търново 15-а тилна застава е „най-запазена”. Тя обаче е без здрав прозорец, без врати и с полусрутен покрив. От някогашната масивна постройка почти не е останала здрава част, а прокарването отново на ток и вода изглежда невъзможно.

Заставите са затворени от близо 20 години и са оставени на разрухата.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2836 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2017.01.29 | 19:16

4
На кой е тази безумна идея да разселят бежанци по браздата с турция ( не е грешка малката буква). По смахнато-продажна идея не бях чувал. На вторият ден в заставата ще се окажат че живеят около 5000 орки а след десет ще се превърнат в град.
БОЙКО КУРВО

2017.01.29 | 19:16

3
абе тия малоумните управляващи не разбраха ли че не ги искаме тука тия орки? бойко педермето да си ги вземе в тях
Крал

2017.01.29 | 19:16

2
Не разбрахте ли, че народа не ги иска тия хора тук ? Откъде мислите, че имат пари за да плащат на трафикантите ? Кой ги спонсорира и какво се очаква от тях ? Политиците могат да им се противопоставят ако решат. Който се справи с мигрантите ще управлява България дълги години, факт и облагите от това ще са заслужени и дългосрочни ! Вие си решете г-да управляващи.
обективен

2017.01.28 | 11:00

1
Пратете им и по един майор от запаса и ето ти новите Гранични войски

Добави коментар

Водещи новини