Ген. Кирчо Киров за бунта на бежанците: Не е изключено всичко да е било организирано

  • 25 ноември 2016 07:54

  • 7647
  • 3
Ген. Кирчо Киров за бунта на бежанците: Не е изключено всичко да е било организирано
©

Очевидно е, че вътре в бежанския център е имало някаква организация за масовия бунт. Тези хора си общуват помежду си в цяла Европа. Очевидно е, че те са добре информиран за това какво се случва и не е изключено всичко да е било организирано. Не изключвам възможността да последват подобни акции и на други места в Европа. Това каза ген. Кирчо КировКирчо Киров Кирчо Иванов Киров е роден в град Силистра. Средното си образование получава в град Враца, а след, бивш директор на Националната разузнавателна служба в ефира на БТВ.

По думите му има потенциална опасност от терористичен акт в Европа.

Акрам Наюф от Асоциация свободна Сирия заяви, че каквито и да са причините за недоволството на бежанците, това не оправдава действията им. „Разграничаваме се от тях и осъждаме действията им“. По думите му подбудителите на бунта не са бежанци. Те искат да има ескалация на напрежението.

Ген. Киров посочи, че органите на реда трябва да са били подготвени за реакция при подобни ситуации. Но е трудно да се прецени какво точно ще се случи, защото ситуацията беше динамична. След като бунтът е спрян, това означава, че са се справили. „Необходимо е МВР да има изградена система от информатори сред бежанците, за да има време да реагира. В Европа има сериозен потенциал за извършване на терористични атаки. Към момента не разполагаме с пряка терористична опасност за страната ни, затова трябва да оценим високо работата на нашите служби“, каза Киров.

„Тези радикални хора трябва да бъдат депортирани. те нямат място при бежанците“, категоричен беше Наюф.

„България действа адекватно. Замръзването на еврочленството на Турция може да се отрази на мигрантския проблем. Има потенциална опасност и за България“, предупреди Киров. „Европа се промени много драстично, това ще влияе върху обстановката в различните държави в обозримото бъдеще. сериозно и навременно взаимодействие между службите“.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
7647 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
е

2016.12.03 | 00:02

3
Ами да спрат мобилния Интернет в района, бе!

2016.12.03 | 00:01

2
да ..ама разбира се ..да им се изземат телефоните ,да се съблекат голи .да им се проверят дупетата ..да се види дали не са нещо и там скрили ,да не ги хранят поне една седмица ..с цел да нямат сили ..да замятат камъне и дърве ..абе най лесно ..до стената . тия който са ги приютили..и да се почне от дядо юнкер и баба ви ...меркел..

2016.11.30 | 00:55

1
ДЍ ЖИВЕЕ ЕС

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини