Николай Младенов: Шенген е пример за неспазване на правилата в ЕС

  • 19 декември 2011 13:24

  • 1567
  • 1
Николай Младенов: Шенген е пример за неспазване на правилата в ЕС
©

България губи, когато има "по-малко Европа" и печели, когато има "повече Европа". Това каза министърът на външните работи Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27 пред участниците в публичния дебат "Две години след Лисабон - Европа накъде?". Форумът е под патронажа на председателя на Народното събрание Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23, а организатор е парламентарната комисия по европейски въпроси.

По думите на министъра, за нашата страна е важно да си отговори на въпроса дали иска да има маса в Европейския съюз, зад която да сядат определени лидери и да взимат важни политически решения, без ние да сме част от тях. Моят личен отговор е "не", посочи Младенов. Затова, добави той, нашето предпочитание беше въпросите да се решават в рамките на Лисабонския договор. Според министъра, кризата в момента в Европа се дължи на това, че първите, които не спазиха правилата за финансова стабилност, са Германия и Франция. Шенген също е пример за неспазване на правилата, каза министър Младенов.

Доказателство е, че България отговаря на всички критерии за членство, но единствената причина да не сме в безвизовото пространство е вътрешнополитическата ситуация в Холандия. По отношение на предлагания фискален пакт първата задача е да сме 100 процента сигурни, че той ще бъде в рамките на ангажиментите, които всички сме поели чрез Лисабонския договор, и че няма да излизаме от него, коментира министърът. Важни са и финансовите ангажименти, които произтичат от това, смята Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27.

Последвайте канала на

БТА
1567 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2011.12.20 | 20:10

1
И тоя не знае къде хвърчи.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини