Румен Петков: Това НС е с нулев кредит на доверие у българските граждани

  • 23 ноември 2016 13:28

  • 3034
  • 5
Румен Петков: Това НС е с нулев кредит на доверие у българските граждани
© Булфото (архив)

АБВ призова за широки дискусии в следващия парламент по промяната на изборната система.

На пресконференция в Народното събрание зам.-председателят на АБВ Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в заяви, че този състав на парламента е с нулев кредит на доверие у българските граждани. По думите му този парламент е показал как може да сменя правила по време на изборна надпревара и не е в състояние да се занимава с такъв сериозен въпрос като промяна на изборната система.

Според зам.-председателя на Парламентарната група на АБВ Мариана Тодорова трябва да се проведе дълбока дискусия по промяната на изборните правила и тази дискусия не може да се затвори в рамките на един-два месеца, в които ще работи този парламент. Според нея, ако кардиналните промени в изборните правила се направят сега, това ще породи редица недоразумения.

От АБВ припомниха, че те са за силен мажоритарен елемент в изборната система. Тодорова обаче обясни, че според една хипотеза изцяло мажоритарен вот би довел до това само една или две партии да имат депутати или пък в парламента ще отидат местни феодали, корпоративно обвързани лица, което ще направи Народното събрание толкова фрагментирано, че трудно биха се формирали мнозинства. Според Тодорова друг проблем е районирането на страната. Тодорова призова да се изчака и решението на ВАС по жалбата на инициативния комитет за референдума.

В отговор на въпрос Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в заяви, че коалиция АБВ няма да бъде преформатирана. Попитан за евентуална коалиция с БСП Петков заяви, че в БСП няма последователност. "Не мисля, че БСП е нещото, което ще определя бъдещето на България", допълни той.

Последвайте канала на

БТА
3034 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Гласувах им щот съм кух.Сега се усетих ама е късно

2016.11.24 | 19:11

5
Виж как се целуват по устата. Идва време за кражби,как няма да се радват. Пак дойде и техния ред.

2016.11.24 | 19:11

4
тъпанар
От Костов насам

2016.11.24 | 19:11

3
всичките сте кръгли седесарски нули.
Вярно бат Румене

2016.11.23 | 19:26

2
Съгласни сме, предложете и приемете закон, всичките му участници да се лустрират от власт и участие в ново такова!
Бояна

2016.11.23 | 19:26

1
Не ме интересува какво доверие има този Парламент,длъжни сте да се разбирате в името на България и да работите осърдно всеки божи ден за да се виждат резултатите от вашетто присъствие там където сме ви пратили,кой се карал,кой се бил изобщо не ни интересува,изобщо.

Добави коментар

Водещи новини