Политолог разкри как ще се отрази евентуалният служебен кабинет на Румен Радев

  • 21 ноември 2016 09:16

  • 8015
  • 2
Политолог разкри как ще се отрази евентуалният служебен кабинет на Румен Радев
©

Отговорността за евентуалния служебен кабинет ще се окаже проблем за новоизбрания президент. Това каза в сутрешния блок „Добро утро, България!“ на Радио „Фокус“ политологът и директор на „Галъп интернешанъл“ Първан Симеонов.

По думите му се очертават месеци на политическа безтегловност у нас, като работата на служебния кабинет ще бъде да намали общественото напрежение.

„Хубаво би било съставът на служебното правителство да бъде консултиран и с новоизбрания президент, за да няма проблеми с обществената легитимност, но все пак това е задължение на действащия президент Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното. Също така не е ясно дали тази игра на отговорности е по вкуса на ген. Румен Радев. Виждаме, че една съществена част от политическите партии отказват да поемат отговорност. Евентуалната отговорност за един служебен кабинет и за времето, в което той администрира процесите в България, може да се окаже и проблем за новия държавен глава“, обясни той.

Първан Симеонов добави, че голяма част от политическите формации ще се опитат да запазят инерцията от президентските избори, използвайки я в своя полза. "Въпреки че много от партиите неглижираха референдума, най- голямата от тях ГЕРБ го припозна, като средство за затвърждаване на властта, което обаче може да не е в тяхна полза", коментира още Симеoнов.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
8015 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.11.21 | 19:38

2
мажоритарния вот ...глупости на куб ...кой ще ги предложи ...пак същите партии ...магарешки му видяхме д-то ...оказа се пляскано ..от боко или от мама ...и с славчо е ...същата драма ..не може да се отдели от ..мама и да се ожени.. и май с това се свършиха ...кандидатите ...безпартийните и демократите ...всичко е ...цирк ..да живеят клоуните ...хайде да си ги избираме ...и цирка пак ..да започва ...
ИСТИНАТА

2016.11.21 | 19:37

1
ИЗЦЯЛО мажоритарният вот, е българският сценарий за "кримски " вежлив референдум! Истината е в премахване на прага за преференции и да важи за ВСИЧКИ/ и първия/в листите-иначе все едно тарторите на Партиите назначават „избранниците”!

Добави коментар

Водещи новини