Георги Свиленски: Сегашният парламент е изчерпан, по-добре е да имаме временно правителство

  • 19 ноември 2016 18:15

  • 3807
  • 4
Георги Свиленски: Сегашният парламент е изчерпан, по-добре е да имаме временно правителство
© Канал 3

БСП не си е "пожелала властта на ближния", кандидатствала е със силна кандидат-президентска двойка и е спечелила, така е решил българският народ. Това каза Георги Свиленски от БСП в предаването "Офанзива" по Канал 3. Според него на този вот БСП е успяла да си върне електората.

Заради стабилността на държавата е добре да има правителство, което да работи в сегашното Народно събрание. Практиката обаче показва, че няма такава стабилна формация, която да го излъчи. При това положение е по-добре да имаме служебно правителство и нови избори, каза социалистът. Той потвърди тезата на левицата, че в рамките на този парламент няма да излъчат свой кабинет и да подкрепят друг, излъчен някой от останалите парламентарни групи.

Отговорността за всяко едно служебно правителство е на президента. В тази връзка БСП няма да предлага свои хора нито на сегашния държавен глава Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, нито на избрания Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. БСП ще състави правителство, едва като спечели вота на парламентарните избори, каза социалистът.

Бъдещият служебен кабинет трябва да е експертен и премиерът и министрите не би следвало да са политически ангажирани лица, защото тяхната функция е да организират следващите избори.

Последвайте канала на

Novini.bg
3807 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2016.11.22 | 14:40

4
Свиленски Министър Председател,жена му президент.Давай БСП,две в едно.

2016.11.22 | 14:40

3
Червен охлюв -- жена си не могъл да оправи , тръгнал държавата да оправя !
читателка

2016.11.20 | 19:56

2
Този Свиленски много се активизира напоследък, май е по-добре да се скрие.
Мутро-седесари,

2016.11.20 | 19:37

1
това не е парламент, а Костовистка групировка.

Добави коментар

Водещи новини