В БСП е имало опасения от евентуален успех на левицата в първите президентски избори

  • 19 ноември 2016 17:47

  • 3498
  • 0
В БСП е имало опасения от евентуален успех на левицата в първите президентски избори
© Канал 3

Допускам, че някои от моите другари в БСП да не са искали да спечеля изборите, защото това щеше да бъде един огромен проблем за дъргавното управление. Това каза в интервю за предаавенот "Офанзива" по Канал 3 Велко Вълканов, първият кандидат за президент, издигнат от левицата в началото на прехода.

"Допускам дори, че определени сили, нямаше да ме допуснат да встъпя във функциите си, ако бях спечелил тези избори тогава, щяха да направят всичко възможно да ме отстранят от играта", каза той.

Пред камерата Вълканов упрекна президента (1992 – 1997 г.) Желю ЖелевЖелю Желев Д-р Желю Митев Желев (3 март 1935 г. - 30 януари 2015 г.) е роден в с. Веселиново, Шуменско. Завършва, че е бил некоректен в разговорите си с него. "И аз бях доста ожесточен срещу него, исках да му натрия носа и успявах в някаква степен. Ще ви призная, аз го зная Желю, 2-3 месеца преди 10 ноември. Бях написал една статия за правото на обществените организации да бъдат създавани. В органите вървеше тезата, че за да са легитимни, те трябва да са съдебно регистрирани, което е обсолютно невярно. И аз написах статия в "Народна култура". Продев (Стефан Продев, бел ред.) много ми съдействаше тогава и писах тогава в тази стания до Държавна сигурност и с подпис Велко Вълканов. Писах тогава, че законна организация със законни цели е законна. Желев прочита тази статия и иска среща с мен... Още тогава ще ви кажа, Желю ми направи не добро впечатление. Помня една негова фраза, на човек, който не е политик - Живков трябва да бъде обесен с главата надолу", каза Вълканов.

Последвайте канала на

Novini.bg
3498 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини