ГЕРБ: Обвързването на президентския вот с доверието към управлението беше неизбежно

  • 19 ноември 2016 10:29

  • 2612
  • 6
ГЕРБ: Обвързването на президентския вот с доверието към управлението беше неизбежно
©

Факт е, че в последните избори, обвързването на президентския вот с доверието към това управление беше неизбежно, затова и оставката е отражение на променените обществени отношения. Това каза в предаването „Метроном” на Радио „Фокус” – Смолян д-р Даниела Дариткова, народен представител от ПП ГЕРБ от Смолянска област.

По думите й прочитът на народната воля означава, че кредитът на доверие към това управление се е изчерпал и затова премиерът Бойко Борисов е подал оставката на правителството.

„Трябва да подчертая, че в тази сложна ситуация, в която беше представен българския парламент в 43-тото Народно събрание, именно осем партии, без едната да притежава пълна възможност да генерира мнозинство и да излъчи правителство, премиерът Борисов пое цялата отговорност да запази стабилността в страната и през 2014 година да направи коалиционно програмно правителство. В хода на събитията обаче, видяхме, че голяма част от предварително заявилите подкрепа партньори по една или друга причина се озоваха в опозиционно положение. При тази ситуация наистина правителството се крепеше единствено на волята и консенсусното поведение на министър-председателят и най-голямата парламентарна група, представителите на Политическа партия „ГЕРБ”, обясни д-р Дариткова.

Депутатът каза още, че оставката на правителството на Бойко Борисов е факт след гласуването в пленарна зала и това означава нова политическа ситуация в страната.

По думите й тази политическа ситуация е продиктувана от волята на българския народ, защото в последните избори повечето български граждани се довериха на кандидатурата на ген. Румен Радев, който представлява партия БСП или Левицата. Тя е подкрепена и от много други опозиционни партии както представителите на Движението за права и свободи, голяма част от представителите на Патриотичния фронт и другите формации в Народното събрание.

„Прочитът на народната воля означава, че кредитът на доверие към това управление се е изчерпал и затова премиерът Бойко Борисов подаде оставката на правителството”, каза народният представител.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
2612 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2016.12.03 | 09:51

6
деменцията на бсп беше неизбежна
бойко педала

2016.12.03 | 09:51

5
Герб осра държавата и се измъкна по терлици, за да обвинят друг след това за фалиралата социална система.
Мръсен помак

2016.12.03 | 09:51

4
Петър Рачев,ти си едно гнусно,рязано,миризливо,прокажено помашко прасе.
Петър Рачев

2016.12.03 | 09:51

3
Щом се нервиш, значи съм прав! А щом ЛЪЖЕШ, без да ме познаваш, значи нямаш никакви аргументи. Истината е, че съм чистокръвен българин! Наследник съм на загинали през турско, при освобождението и след това! Това не ме прави по-различен -важното е да си ЧОВЕК!

2016.12.03 | 09:51

2
Недопустимо е, нашият премиер половината от времето да говори като директор на строителна фирма, а през другото време, като главен редактор на жълт сайт.

2016.11.19 | 21:01

1
Мezarcı fahişe!

Добави коментар

Водещи новини