Политолози: Партиите са в криза

  • 09 май 2011 09:58

  • 832
  • 0
Политолози: Партиите са в криза
©

"Колкото по-рано започне дебата по кандидатурите за президент, по учебник правиш кампания "за". Колкото по-късно се номинира, толкова повече вота не е "за", защото в рамките на една гореща кампания през последните два месеца се изострят емоциите и мотивацията за гласуване е по-скоро емоционална, отколкото рационална". Това обясни в предаването "Здравей, България" по Нова телевизия политологът Татяна Буруджиева по повод това, че само няколко месеца преди изборите кандидатът за президент е само един и това е Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа.

"Би трябвало да има достатъчно време обществото да вземе информирано решение – да са видели кандидата, да са го чули и да обсъдили програмата му. Това, което правят нашите политици е да се надлъгват. Единствено Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа играе по правилата, колкото и да е странно. Доживяхме само "Атака" да го прави", заяви от своя страна политологът Евгений Дайнов.

И двамата политолози са на мнение, че партиите са в криза и в тях няма убедителни кандидатури. Те не могат първо да обединят собствените си избиратели вътре в партията.

"Целта на Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа и "Атака" е не да влизат във властта, а да си подготвят участието на следващите парламентарни избори и партията да дръпне напред", на мнение е Буруджиева.

На въпрос дали смятат, че Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г ще се кандидатира за президент, Евгений Дайнов заяви, че той в качеството си на министър-председател се е набутал в такова тресавище, от което не вижда как може да излезе в това си качество.

"Може да излезе в качеството си на президент и да остави кашата, която е надробил, друг да я сърба. Освен ако не намери ход да направи нещо изненадващо, за да излезе от тресавището", допълни Дайнов.

"В една кампания най-важна е максималната сигурност, а Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г няма никаква сигурност, че хората няма да решат точно него да накажат за всичко онова, което му се случва", коментира от своя страна Татяна Буруджиева.

Последвайте канала на

Десислава Станева
832 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини