Изходът от политичeската криза ще се решава на "Дондуков" 2

  • 16 ноември 2016 16:38

  • 5095
  • 1
Изходът от политичeската криза ще се решава на "Дондуков" 2
© Булфото (Архив)

Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното започва консултации с парламентарните групи в 43-то Народно събрание след гласуваната оставка на правителството с министър-председател Бойко Борисов. От прессекретариата на президентството съобщиха официално, че политическите разговори започват утре.

В 09.30 часа на „Дондуков“ 2 Плевнелиев ще проведе първата консултация с представители на парламентарната група на ПП ГЕРБ.

След приключване на кръга от консултации с парламентарно представените партии в 43-то Народно събрание, президентът ще пристъпи към следващата конституционна процедура, а именно връчване на проучвателни мандати. Първият мандат се връчва на най-голямата по численост парламентарна група, вторият – на втората по численост, а третият по избор на държавния глава.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
5095 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Румбо

2016.11.16 | 17:52

1
Разбрахте ли сега защо президентския пост е важен?В условия на нестабилност ролята му нараства многократно.А от тук нататък все ще е така,за съжаление.Ама няма и как иначе да бъде,след като България няма национална доктрина,която да е плод на някакъв консенсус и да не се променя радикално при всяка смяна на властта.А това,че ГЕРБ не бяха на нивото на новите предизвикателства е ясно.Както и останалите,впрочем.

Добави коментар

Водещи новини