Работодателите призоваха политическите сили да не изпадат в популизъм

  • 16 ноември 2016 15:27

  • 2234
  • 2
Работодателите призоваха политическите сили да не изпадат в популизъм
© Getty Images/Guliver

Национално представителните организации на работодателите декларират, че искат стабилност и призовават политическите сили да не изпадат в популизъм. Президентските избори не са избори за Народно събрание, се напомня в обръщението им до политическите сили, държавните институции и гражданите.

Работодателите изразяват надежда, че в рамките на консултациите между сегашния и новоизбрания президент, както и между парламентарно представените политически сили ще бъде сформирано компетентно и дейно служебно правителство, което ще осигури приемственост в работата на изпълнителната власт и ще успее да проведе коректни избори и България ще защити репутацията си на устойчива демокрация. Проведените избори за президент на България доведоха до оставка на правителството и вероятно предсрочни избори, пише още в обръщението.

Работодателските организации приветстват намеренията на президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, демонстрирал готовност да осигури гладко предаване на властта на новоизбрания президент Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. Бихме желали техният пример да бъде последван от политическите сили, които да се придържат към трезво и зряло държавническо поведение и осигуряване на нормален преход, пише в обръщението на бизнеса.

Деловите среди приветстват и своевременното сезиране на Конституционния съд от страна на президента, което би трябвало да даде пълна яснота за техническата страна на прехода в управлението при изтичащ мандат на държавния глава и насрочване на предсрочни парламентарни избори. Бизнесът настоява администрацията да продължи да работи. Нека да бъде осигурена приемственост във властта, стабилност в управлението, а оттам и в икономиката на страната, поддържането на стабилен икономически климат, така че да бъде съхранена крехката тенденция на икономически подем, настояват в обръщението си деловите среди.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2234 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.11.17 | 15:20

2
На колко хора са дали работа тея боклуци? И те големи политици станаха...всяка жаба да си знае гьола!

2016.11.17 | 12:14

1
милиционер-капиталистите много загрижени ? е нали са честни, почтени / само за пред телевизора / , към работещите , от какво ги е страх ?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини