Плевнелиев заминава за Малта

  • 16 ноември 2016 16:14

  • 3722
  • 1
Плевнелиев заминава за Малта
© Булфото (Архив)

В четвъртък и петък президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното ще бъде на държавно посещение в Република Малта по покана на президента на островната държава Мари-Луиз Колейро Прека.

Въпроси на сигурността и миграцията, актуални теми от европейския и международния дневен ред, взаимодействието в рамките на Европейския съюз с оглед на предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС през 2018 г., както и задълбочаването на двустранните отношения ще дискутират президентите Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното и Мари-Луиз Колейро Прека.

В малтийската столица държавният глава ще разговаря с председателя на Камарата на представителите на Малта Анджело Фаруджа и с министър-председателя на страната Йозеф Мускат. В рамките на визитата държавният глава ще се срещне с представители на българската общност в Малта. Предвиден е и разговор с лидера на опозицията Симон Бусутил.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
3722 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
3

2016.11.16 | 19:32

1
Ясно пак ще му връчват орден

Добави коментар

Водещи новини