Владимира Янева за първи път се яви на делото срещу нея

  • 09 ноември 2016 12:59

  • 3874
  • 2
Владимира Янева за първи път се яви на делото срещу нея
© Булфото

Бившият председател на СГС Владимира ЯневаВладимира Янева Владимира Янева Янева - Манолева е родена в град София. Средното си образование е завършила в се яви на делото, което се води срещу нея и бившия служител на ДАНС Тодор Костадинов. Казусът нашумя с името "Червеи". Това е първото явяване на Янева след началото на разследването. Процесът днес започва на втора инстанция.

Янева и Костадинов са подсъдими за незаконно разрешени СРС-та.

Пред съда Янева заяви , че голяма част от СРС-тата, докато е била председател, е подписвала тя. Рядко нейни заместници са слагали подпис под исканията.

Всички документи по такива случаи постъпвали в секретното деловодство на съда, а след това били докладвани на Янева. От справките, които имало, не е ставало ясно, че СРС-тата са били вече извън срока.

Пред журналисти тя отказа да коментира записите по случая "Яневагейт", защото очаква да бъде разпитана. Призовка за това все още не е получила. Янева потвърди, че се познава с адв. Мондешки от момента, от който е председател на съда. Коментира, че до сега не се е явявала пред първата инстанция по делото защото се чувствала изключително притеснена от ситуацията, в която е била поставена. Днес обаче се явявала, защото е последният момент, в който да се защити.

На първа инстанция Янева бе осъдена на една година условно, с три години изпитателен срок, а Костадинов на 3000 лева глоба, припомня БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3874 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Джони

2016.11.10 | 10:57

2
Аааа, става, става

2016.11.10 | 10:57

1
тая пача не става за опраскване

Добави коментар

Водещи новини