ГЕРБ иска обяснение от БСП и ДПС за подкрепена в ЕП резолюция за миграцията

  • 28 октомври 2016 10:40

  • 6221
  • 3
ГЕРБ иска обяснение от БСП и ДПС за подкрепена в ЕП резолюция за миграцията
© Novini.bg

ПГ на ГЕРБ настоя БСП и ДПС да обяснят защо техните евродепутати са подкрепили резолюция от тази седмица, гласувана от Европейския парламент в Страсбург, в която според ГЕРБ се насърчава миграцията. Това обяви пред журналисти в кулоарите на Народното събрание /НС/ депутатът Галя Захариева /ГЕРБ/.

Тя уточни, че те все още проверяват информацията за документа. В него по думите й има точка, в която се казвало да се избягва създаването на изолирани квартали, в които да се настаняват мигранти, като се насърчават тяхната интеграция и възможност за оползотворяване на целия потенциал, свързан с обществения живот. Според друга клауза, отново преразказана от Захариева, се посочвало, че миграцията е призната в световен мащаб като основен инструмент за устойчиво развитие, т. е. тя била полезна, заключи депутатът.

За пореден път от ГЕРБ порицаха опозицията - БСП и ДПС, за това, че и тази сутрин са провалили кворума в началото на пленарното заседание. Станислав Иванов определи поведението им като шизофренно, което принизява българския парламент. Тези неща са недопустими и ще доведат до понижаване още повече на рейтинга на НС, като в един момент хората изобщо няма да вярват на институциите, предупреди народният представите. Иванов обаче призна, че при първата регистрация в залата са били около 40 депутати от неговата парламентарна група, което е половината от общия им брой.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6221 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.10.29 | 01:25

3
А бе Иванов кой ти вярва сега в институциите ,това беше преди 10 ноември 1990 година .Сега всичко и престъпление в името на човека

2016.10.29 | 01:25

2
а бе иванов къде беше ти преди години та не правеше кворума а казваше че това е работа на управляващите демек сега на теб хи хи хи хи.

2016.10.29 | 01:25

1
а стига бе, гербавите се сърдят на други за собственото си решение за трайно "засаждане" на пришълци у нас - тия наистина ни взимат за тъпаци.

Добави коментар

Водещи новини