Ограничението от 35 секции да отпадне само за държавите от ЕС, предлага ГЕРБ

  • 17 октомври 2016 14:01

  • 2991
  • 3
Ограничението от 35 секции да отпадне само за държавите от ЕС, предлага ГЕРБ
© Булфото

ГЕРБ предлагат да отпадне ограничението от 35 секции в чужда държава, но само за страните от Европейския съюз. Това съобщи пред журналисти председателят на правната комисия Данаил Кирилов /ГЕРБ/, след като от ГЕРБ внесоха в деловодството на парламента изменения в Изборния кодекс.

Кирилов посочи, че са направили известни промени в първоначалния вариант на законопроекта и затова са се забавили повече от два часа и половина с внасянето му, но са намерили по-доброто и адекватно решение. Предложенията за промени са били обсъдени днес при премиера.

От ГЕРБ предлагат да се създаде правна възможност при необходимост с решение на ЦИК, взето включително и в деня на изборите, в една избирателна секция да се гласува в повече от една изборни урни. По този начин ще се създаде необходимата гъвкавост в случай, че в някои от секциите в чужбина има по-голяма, свръхактивност, да може да се реагира веднага и да се обезпечи бързината на изборния процес, така че избирателите да не са притеснени да гласуват, обясни Данаил Кирилов.

ГЕРБ предлага за всички видове избори вотът за квадратчето "Не подкрепям никого" да се отчита като действителен и да участва при определянето на изборния резултат. От партията са убедени, че това квадратче е необходимо, защото е въведено задължително гласуване.

В бюлетината на балотажа ще има две имена и квадратче "Не подкрепям никого", но ще се броят реалните бюлетини за реалните кандидати, обясни още Данаил Кирилов, цитиран от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2991 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Дани

2016.10.18 | 14:09

3
Хаха- то в ЕС е пълно с турци

2016.10.17 | 17:55

2
така трябваше да е от самото начало

2016.10.17 | 17:55

1
Абе кой е дал на този неграмотник и боклук правно образование .Знае ли ксакво ще се случи в една секция с повече от една урна .То човек няма къде да се обърне в секцията той иска втора и по-вече секции.Глупак такъв

Добави коментар

Водещи новини