Вили Лилков: В НС се оформя нова коалиция

  • 17 октомври 2016 09:31

  • 4725
  • 1
Вили Лилков: В НС се оформя нова коалиция
© Булфото (архив)

Виждаме нова коалиция между ГЕРБ, ПФ и "Атака".

Тази позиция изрази в интервю за БНР проф. Вили Лилков от Реформаторския блок. Предложението парламентът да не работи един месец дойде от "Атака" и бе прието от ГЕРБ, а зад заплахите на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г прозира сигурността, че може да се формира ново мнозинство, каза Лилков. Той заяви още, че след президентските избори ДСБ ще преосмисли изцяло взаимоотношенията си в РБ, като подчерта, че това са последните избори от изборния цикъл с ангажимент за съвместно явяване с останалите партии от блока.

Относно нагласите за напускане на Блока, Лилков изтъкна, че не разчита декларацията на БЗНС по този начин. По думите му, в БЗНС все още имат доверие на премиера и все още смятат, че комуникацията би могла да се подобри. Вили Лилков определи поведението на премиера спрямо министрите и депутатите от РБ като унизително и допълни, че ултиматумите на Борисов много напомнят тодорживковския стил на говорене и това не помага на кампанията на ГЕРБ.

В коментар по дневния ред на утрешното заседание на парламента, на което ще бъдат разгледани извънредните промени в Изборния кодекс, Лилков посочи: "Осъзнаха, че това са теми от дневния ред на обществото и не може парламентът да не работи и да се прави, че ги няма. Опитът да се прекрои Изборният кодекс беше много рискован и в един момент се разпадна на серия от дребни пазарлъци. Вместо да подобрим изборното законодателство, бяха направени грешки", категоричен беше той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4725 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.10.17 | 16:59

1
абе ,аз си мисля че и вие няма да изпуснете "питомното " и да гоните михаля ,а колкото до патриотите ,те дават мило и драго за парици ,впрочем и вие

Добави коментар

Водещи новини