Евродепутат: Отпадането на визите за Канада няма връзка с отмяна на визовия режим за САЩ

  • 07 октомври 2016 09:35

  • 4663
  • 3
Евродепутат: Отпадането на визите за Канада няма връзка с отмяна на визовия режим за САЩ
© ГЕРБ

От 1-и май 2017 г. започва поетапното отпадане на визите за български граждани за Канада.

Ангажимент за това е поел канадският премиер Джъстин Трюдо в телефонен разговор с Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. На него е присъствала и министърът на вътрешните работи Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св.. До Канада без визи ще могат да пътуват българските граждани, които вече са посещавали страната, притежателите на визи за САЩ, както и представителите на бизнеса. Канадското правителство ще положи усилия до края на 2017 г. без визи до страната да пътуват и всички останали български граждани. Само в случай на забавяне поради технически причини, този срок може да бъде удължен до 1 май 2018-а, но не по-късно. Решението на канадското правителство е ключово, тъй като се приема за стъпка към отпадането на визите за българските граждани за САЩ, посочват от правителствената пресслужба.

Евродепутатът Емил Радев обаче подчерта в интервю за БНР, че няма връзка между отпадането на визите за Канада и евентуалната отмяна на визовия режим за Съединените щати. "Колкото до Канада, касае се до решение на правителството. Визите за САЩ трябва да отпаднат след решение на Конгреса. Така че в тази предизборна обстановка в САЩ, не е реалистично да се говори, че до края на тази година въобще може да има някакъв напредък по този въпрос", разкри Радев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4663 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.10.11 | 16:57

3
Предизборна измама на Борисов и ГЕРБ.По телефон визи не падат.По телефон може само да се мамят и лъжат .2017-май 2018г.Пълна манипулация на лошия материал на Борисов.

2016.10.11 | 16:48

2
и към 1ви май 2017 , когато кажат , че се отлага докато изпълним ...бла бла условия и ако тогава някой потърси сметка на бб за тази лъжа - той пак арогантно ще си измие ръцете с нова лъжа и така....
тт

2016.10.11 | 16:47

1
"...в случай на забавяне поради технически причини.." А, стига бе - може печатът да се изгуби, или принтерът да се е скапал - друга причина няма как да е , но забавяне ще има.

Добави коментар

Водещи новини