Кунева отива в Австрия

  • 04 октомври 2016 15:28

  • 1481
  • 4
Кунева отива в Австрия
© Пресцентър МОН

Заместник-министър председателят по координация на европейските политики и институционалните въпроси и министър на образованието и науката Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 заминава на работно посещение във Виена, където ще се срещне с австрийския федерален министър за Европа, интеграцията и външните работи Себастиан Курц. Разговорите ще се състоят утре, 5 октомври, съобщават от правителствената пресслужба.

Това е първата среща на политическо равнище между двете страни, след като Австрия замени Великобритания в тройката с Естония и България за предстоящото председателство на Съвета на ЕС през 2018 година. Вицепремиерът Кунева и министър Курц ще разговарят за предизвикателствата, с които се сблъсква Съюзът, за целите, които си поставя, и бъдещето на Европа, за двустранните отношения между Австрия и България. След срещата двамата ще дадат изявление за медиите.

По-рано същия ден вицепремиерът Кунева ще участва в Петия форум ЕС – Югоизточна Европа, организиран от сп. Икономист.

Дискусията ще търси отговори как да бъде разрешена кризата с миграцията, какво да очаква Европа слез Брекзит, ще се задълбочава ли интеграцията между ЕС и Балканите.

В рамките на посещението заместник-министър председателят Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 и водената от нея делегация ще проведат работна среща във Федералното канцлерство с фокус върху председателството на Съвета на ЕС.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1481 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Ива

2016.10.06 | 18:52

4
На всяка манджа - мерудия! Кунева не знам като каква се изявява, то не бе образование, то не бе външна политика и какво ли още не, как не я е срам да се предлага навсякъде...Като я слуша човек, нищо не казва, а изприказва приказки като за 100 човека...Аман от нея! Няма ли кой да я смени, че ми омръзна да и гледам физиономията навсякъде!

2016.10.06 | 18:52

3
чакай бе Кунева, Коледа още е далече не са открити коледните базари

2016.10.06 | 18:52

2
кривоуста курва
Мнение

2016.10.04 | 22:44

1
Сега да се радваме или не ? Ще се връща ли после ?

Добави коментар

Водещи новини